Přesunout nahoru
so 16. 3. 2024, 17:30
NWU
ENG
po 18. 3. 2024, 18:00
ENG
NWU
po 18. 3. 2024, 18:30
UKP
MUNI
čt 21. 3. 2024, 18:00
ENG
AKA
po 25. 3. 2024, 19:30
BDB
UKP
út 26. 3. 2024, 19:00
AKA
ENG
čt 28. 3. 2024, 18:30
UKP
BDB
čt 28. 3. 2024, 19:15
ENG
AKA
po 1. 4. 2024, 18:30
BDB
UKP

První parta Inženýrů: Co nyní dělají, na co vzpomínají a co vzkazují současnému týmu?

Bohužel nám situace nedovoluje informovat o aktuálním hokejovém dění, a tak jsme si pro vás připravili speciální návrat do minulosti. Oslovili jsme hráče, kteří v univerzitním dresu bojovali za Techniku Praha, po přejmenování poté za Engineers Prague, z úplně první party. Ptali jsme se na to, co vystudovali, čím se nyní po vystudování živí, na co rádi z hokeje vzpomínají a co by rádi vzkázali novým hráčům. Dlouholetí fanoušci si na seznamu určitě najdou své bývalé oblíbence!

DAVID SEM 

(pozn. redakce: Když Davidovi řeknete, aby byl, prosím, stručný...) 
U mě se ani nedá říct, že jsem vystudoval. K titulu Bc. jsem se úplně nejvíc protrápil na ČVUT fakulta Strojní. To jsem si myslel, že je moje studijní maximum, ale stále jsem chtěl hrát za Inženýry, tak jsem ještě nastoupil na VŠFS, kde jsem se díky hokeji a spoluhráčům dotrápil až k Ing. S bráchou pracuji v naší rodinné firmě, kterou od nuly rozjeli rodiče a my pokračujeme. Vyrábíme vzduchotechnické potrubí a všechno co je potřeba k větrání budov.

S týmem nejraději vzpomínám na úplné začátky, kdy jsme se sešli poprvé rovnou na zápase bez jakéhokoliv tréninku. Půlka kluků v týmu se ani neznala. Nikdo pořádně na škole nevěděl, že se univerzitní liga hraje. Postupně vše zapadalo a každý rok byl lepší a lepší. Když se teď podívám na všechno, co kolem týmu a celé ligy je, mám z toho obrovskou radost. A novým klukům vzkazuji: Užívejte si to! Užívejte si každou chvíli, každou příležitost, kdy můžete být v tomto týmu. Během sezony je spousta zápasů, kdy se vyhrává jen díky tomu, že nehrajete jen jako tým, ale jako rodina. Jo, jo to jsou takový ty klasický řeči, ale uvidíte, že až taky skončíte, tak si vzpomenete, že to všechno nebylo jen o hokeji, ale i o partě, s kterou jste si to užili!

A moc děkuji, že jste si vzpomněli na vykopávky a že nás ještě chcete oprášit v nějakém článku. Hlavně už musí skončit tahle doba a musíme se sejít po hokeji v Kanadě!

JOSEF VOSTRACKÝ
Vystudoval jsem Architekturu a stavitelství na ČVUT. Vím, že kluci z ČZU a VŠE se vždy vedle nás cítili trochu nepatřičně, ale chtěl bych klukům říct, že my z ČVUT jsme je nikdy neodsuzovali a jejich školy nepovažujeme za nejtěžší gymply v Praze. Pracuju jako architekt. V současnosti máme v Praze několik zakázek na rekonstrukci činžovních domů a věnujeme se také navrhování rodinných domů. Na co rád vzpomínám? Na tu atmosféru! A kluci, co nejvíc si to užijte, tenhle vlak nezastavuje.

VOJTĚCH POTOCKÝ 

Živí mě online marketing, konkrétně pracuji jako affiliate manažer ve společnosti Srovnejto.cz, patřící pod největší evropský mediální skupinu Bauer Media Group. Práce mě nesmírně baví, takže spokojenost.

Samozřejmě nejvíce vzpomínám na všechny ty společné zážitky, které jsme mohli s klukama díky hokeji zažít, především pak vícedenní výjezdy v rámci evropského konceptu univerzitní ligy. S klukama jsme si vytvořily zážitky na celý život a možná i díky tomu se poměrně často dodnes scházíme a vyprávíme si ty největší "perly" nad pivem nahoře v restauraci Kanada. Každý jsme už trochu někde jinde, jedni jsou úspěšní v zaměstnání a další zase zakládají rodiny. Ale vždycky si dokážeme urvat čas na sebe a říct si, co je u koho nového. 

Klukům bych vzkázal, že obhajovat titul budou mít dost těžké. Jinak bych jim chtěl říct, že si každý hráč musí uvědomit, jak náš tým vypadal úplně na začátku, kdy jsme měli každý jinou helmu a štulpny, tašky jsme vozili metrem domů a neměli svojí šatnu. Taky je důležité v týmu najít svojí roli a aktivně se zapojovat i do vedení týmu. Pak budou hráči bojovat jeden za druhého, protože v týmu byla vždycky skvělá parta a to nás dostalo právě tam, kde teď tým Engineers je. Popřál bych jim spoustu úspěchů a nových zážitků. A dělá mi radost sledovat, jak to všechno pořád nabírá na obrátkách.

VOJTĚCH URBANČÍK
Paradoxně jsem zůstal v oboru a po vystudování technické fakulty na zemědělské a pracuji jako projekťák v potravinářském průmyslu pro švýcarskou firmu. Vzpomínám na naše naprosto legendární engineerské tripy na Slovensko a celkově to byl nejlepší kolektiv, v jakém jsem kdy byl. Byla to jízda, škoda, že to pro mě skončilo. Noví hráči, važte si toho, že máte možnost hrát slušnej hokej během studia, užívejte si tyhle jízdy každý den!

MARTIN DULOVEC

Vystudoval jsem Bakaláře na ČZU na Fakultě provozně-ekonomické, obor Softwarové Inženýrství a momentálně pokračuji opět dálkove na Ing., opět stejný obor. Pracuji v jedné americké firmě, plus dělám práci bokem v oboru jako vývojář aplikací. Nejvíc vzpomínám dobrou partu, to je základ. Klukům vzkazuji hlavně ať si to užijí a bojují jeden za druhého, protože parta a tým je to nejdůležitější, jednotlivec v tomhle sportu neexistuje.

ADAM HYRŠL
Vystudoval jsem Fakultu financí a účetnictví na VŠE se zaměřením na finance a oceňování podniku. Pracuji ve společnosti TPA Valuation & Advisory, znaleckém ústavu pro oceňování podniků, nemovitostí atp. Nejradši vzpomínám na zážitky z vícedenních tripů a zápasy z prvních sezón, ty jsou k nezaplacení. Co bych vzkázal novým hráčům? Ať si co nejvíc užívají tu skvělou Engineers partu a univerzitní hokej, dokud můžou. Je to skvělý projekt.

JAN FIALA
Ještě studuji dálkově pozemní stavby na VŠTE. Pracuju jako stavbyvedoucí pro firmu Hinton, aktuálně na projektu bytových domů Suomi Vantaa v Praze na Hloubětíně. Na co z hokeje vzpomínám? Tři roky v Technice, později v Engineers, jsou plné zážitků. Nelze vyzdvihnout jen jeden. Tým byl plný skvělých hráčů, lidí, kamarádů, byli jsme rodina, každý se těšil až zase budeme spolu. Musím říct, že tady mě hokej bavil nejvíc v životě.

Novým hráčům bych vzkázal, že mají skvělou příležitost být součástí univerzitního hokeje. Byl bych rád, kdyby se dále podíleli na rozvoji svých týmů a soutěže, a užívali si hokej na akademické úrovni.

LUKÁŠ POPEK
Vystudoval jsem na ČVUT - Fakulta dopravní, obor Letecká doprava. Pak jsem se vydal do Francie studovat management v letecké dopravě v hlavním evropském městě letectví - Toulouse. Pracuji jako project manager na Letišti Praha.

Vzpomínám na skvělou partu, legendární hlášky, a mnoho zážitků, které jsou někdy až k neuvěření. I po dvou letech, co jsem už jen fanouškem Engineers, se stále rádi s klukama sejdeme aspoň na pivo. Je super pozorovat, kam se všichni posunuli. A to jak kariérou, tak někteří už jsou manželé či tátové od rodin. Nováčkům vzkazuji, ať si tyhle léta užijí stejně, jako my. Mají možnost poznat spoluhráče z jiných týmů, fakult či univerzit. Navíc všechny spojuje láska k hokeji. Chytrý hokejky, na to prostě bábovky letěj!

JIŘÍ KRATOCHVÍL
Vystudoval jsem bakaláře fyzioterapii na ČVUT a nyní pracuju jako fyzioterapeut v rehabilitačním ústavu v Kladrubech, kde jsem čerstvě v týmu, který se zaměřuje na klienty s poraněním či onemocněním páteře. Na co vzpomínám... toho je hodně, určitě na tu partu co jsme měli, srandu v šatně a na legendární tripy autobusem. Klukům bych vzkázal ať na sobě makaj jak ve škole, tak i na hokeji, aby posouvali sebe i univerzitní ligu vpřed a hlavně aby si užívali vysokoškolský život naplno. 

PETER HUPKA
Ešte stále mám štatút študenta a dopisujem diplomovú prácu na fakulte podnikohospodárskej na VŠE. Momentálne som Country Manager pre Pobaltské krajiny v GLAMI. Najradšej spomínam na najkrajší gól v mojej kariére, ktorý som strelil v Slanom proti Trenčanom, po nádhernom centry z rohovej zástavky od Dana Kolyho Koláře. Ale spomínam aj na vsetky výjazdy na Slovensku a skvelú partiu chlapcov. Myslím, že tímový duch, ktorý sme posilňovali častými stmelovačkami, bol našou najväčšou zbraňou. Urobte si super partiu a bavte sa hokejom. A učte sa!

DOMINIK CVRČEK
Stále studuji poslední ročník fakulty architektury na ČVUT. Při studiu spolupracuji s architektonickým ateliérem, zároveň se věnuji vlastním architektonickým projektům menšího měřítka. Z hokeje vzpomínám hlavně na legendární tripy na Slovensku, v Maďarsku a Polsku. A co bych vzkázal novým hráčům? Jestli nechtějí skončit s hokejem nebo hrát profi, rozhodně doporučuju hrát ULLH. Parta stejně naladěných lidí stejného věku v jiném týmu nebude. Navíc studentský život spolu s hokejem je zábavná kombinace.

VÍTĚZSLAV PELC

Studoval jsem VŠE na Fakultě mezinárodních vztahů bakalářský obor Diplomacie, na magisterské jsem přešel na Podnikohospodářskou fakultu a VŠFS. Pracuji a podnikám v oboru rezidenčního developmentu. Klukům v současném týmu bych vzkázal ať si to celé hlavně užívají, každý trénink, zápas, výjezd a ať se tím baví. Bohužel studium uteče hodně rychle a s tím i možnost hrát za tento tým. Budou na to vzpomínat, tak ať mají ty vzpomínky co nejhezčí. Vzpomínek je za ty dvě sezóny, které jsem za Techniku a Engineers hrál tolik, že je těžké jednu vyzdvihnout. Nejradši vzpomínám na atmosféru v šatně po vyhraných zápasech, protože tahle parta si takové momenty umí užívat jak nikdo jiný.

VÍŤA PÁLKA

Studoval jsem 4 roky Architekturu a stavitelství na ČVUT, potom 1,5 roku obor Budovy a prostředí na Fakultě stavební. V létě dělám stavbyvedoucího, v zimě žiju v Rakousku na horách a dělam lyžařského a snowboardového instruktora.

Klukům do kabiny bych vzkázal, aby se hokejem za Engineers hlavně bavili, užívali si trošku uvolněnější atmosféry a pravidel, než jaká jsou nastavena v tradičních hokejových šátnách. Taky aby jezdili na všechny akce a dodržovali tradice, které jsme zavedli od prvního ročníku, prozože jak se tým kvalitně stmelí, dokáže neuvěřitelné věci i přes všechny překážky. Sledoval jsem pozorně jak se klukům dařilo v loňské sezóně, za to dávám klobouček dolů a přeju si, aby to tak bylo i v těch dalších.  A osobně si vzpomenu na každej hokejovej trip. S Technikou/Engineers to byl jeden velkej zážitek, první se mi teď vybavily zážitky z autobusu, vysypaný hranolky, ohňový show, hudba ze Semákovo repráku a správná iontová výživa od Pepy a Koliho :).

MARTIN ŽÁK

Vystudoval jsem práva na UK a program CEMS na VŠE. Teď pracuji jako business consultant v BCG. Klukům bych vzkázal ať si to užívají a přidávají další úspěchy jak na ledě, tak ve škole. Osobně nejvíc vzpomínám na vybojovaný postup v play off v Bratislavě. 

JIRKA SPILKA - trenér

Pracuji jako vývojový inženýr (zpracování přirozeného jazyka) ve firmě Concerto.ai. Vzpomínek je hodně a neumím vybrat pouze jednu. Ale zcela jasně se mi vybavuje pocit sounáležitosti, nadšení a týmového ducha, který tehdy panoval. O to lépe se samozřejmě takový tým koučoval. Chtěl bych klukům vzkázat, ať si užijí každý moment v Engineers a váží si toho, že mohou být v tak skvělém týmu. A chci vidět další titul :)!

DANIEL KOLÁŘ

Držím se obou dvou oborů, které jsem vystudoval - architektura a urbanismus na Stavební fakultě ČVUT a zároveň obor management a podnikání v průmyslu na Masarykově ústavu vyšších studií. Jsem architekt na volné noze a také spolu s Danem Fuksem trenér Engineers. Vzpomínám na všechny zážitky se starou partou, na legendární Semákovy hlášky a na stejně tak legendární vícedenní zápasy mimo domácí led. Každý čas strávený společně byl úžasný a vyvrcholilo to v Pekingu, kde jsem navíc ještě hrál až do finále. Nováčkům a našim svěřencům vzkazuji, ať makají tak, abychom si zase na konci sezóny mohli užít pocit vítězství!  

ROSTISLAV ZILCHER

Vystudoval jsem ČVUT fakultu stavební - dodnes nechápu jak se mi to podařilo... Aktuálně pracuju jako projektový manažer v nadnárodní společnosti.

Vzpomínám na všechny zážitky, protože díky univerzitnímu hokeji jsem toho nejen spoustu procestoval, ale taky spoustu zažil s partou výborných kamarádů. Týmy Techniky a Engineers vznikly díky obrovské vůli a chuti pár dobrých kamarádů, kteří měli společný cíl. Nováčkům vzkazuji, ať si maximálně užívají každé chvíle s týmem, protože to jsou chvíle, které se už nikdy nebudou opakovat. Všem zároveň přeju pevné zdraví a ať se jim daří nejen na ledě.

ALEŠ PŘÍHODA

Vystudoval jsem na FBMI ČVUT obor Fyzioterapie a pak Systémovou integraci procesů ve zdravotnictví. Nyní na FBMI učím fyzioterapeuty, zároveň vedu laboratoř robotické rehabilitace, čemuž se věnuji i v rámci doktorského studia. K tomu pracuji na poloviční úvazek na ambulantní rehabilitaci v Praze a pro radost si hraju na manažera u Engineers. Rád vzpomínám na všechny společné akce, svačinky v kabině a také na to, jak mi univerzitní hokej změnil život. A co bych vzkázal novým hráčům? Ať udělaj partu stejně jako jsme měli my a užívaj si to. Nehrajou to totiž pro peníze, ale pro radost a pro fanynky.

TOMÁŠ HLAVÁČ

Bakaláře jsem vystudoval na 5. NF VŠE a poté Ing. Finance podniku na VŠFS. Momentální působím ve středním managementu našeho generálního partnera AKKA Technologies, vedu tým SW vývoje, cca 25 inženýrů, což je jako hokejový tým. K tomu dál působím v představenstvu Engineers a celé ULLH.

Nejraději vzpomínám na to, jak jsme s klukama stáli na modré čáře před zahájením utkání, drželi se kolem ramen jako jedna rodina, a pak jsme se pustili do protivníka. Našim následovníkům bych rád vzkázal, aby si na plné doušky užili všechno, co univerzitní hokej nabízí, nám to uteklo hrozně rychle, ale vytvořili jsme si přátelství na celý život.

MAREK HERNA 

Po bakaláři na Národohospodářské fakultě jsem přešel na fakultu Podnikohospodářskou a vystudoval magisterský obor Management. V současnosti pracuji v Unileveru jako trade marketingový manažer pro kategorii zmrzlin, takže u ledu zůstávám i v profesní kariéře :). Kromě toho se s klukama stále podílím na chodu Engineers, hlavně z pohledu marketingu. Jsem rád, že jsem stále členem týmu a můžu být u toho, jak se náš projekt posouvá vpřed. Nováčkům říkáme, ať se tím hlavně baví a dřou pro tým, ale také aby využili možností, které propojení s univerzitou nabízí. Mohou se totiž zapojit i do fungování týmu mimo led a to je skvělá příležitost, v profesní kariéře je to potom velké plus. Co se týče vzpomínek, jako hráč jsem si užíval i každý trénink, protože není lepší místo, kde si vyčistit hlavu a dostat do sebe dávku pozitivní energie. A největší zážitek byl pro mě Světový pohár univerzit v Pekingu, jednoznačně nejlepších 10 dní, které jsem s hokejem zažil. 

Od založení týmu uběhlo již 6 let. Jak jste si sami mohli přečíst, naši hráči jsou po vystudování úspěšní v různých oborech a někteří z nich se univerzitnímu hokeji věnují i nadále v bafuňářských pozicích. Jsme rádi, že jejich působení v našem týmu v nich zanechalo tolik pozitivních vzpomínek, které jsou tou nejlepší referencí pro současné nebo budoucí hráče. Během následujících dnů sledujte náš Instagram, na staré časy zavzpomínáme i obrazem :).

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři