Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Těsné utkání vyznělo v prodloužení lépe pro domácí Black Dogs

V Hokejové hale Pouzar se v pondělí odehrálo velmi těsné utkání. Týmy se přetahovaly o vedení, které se přelévalo ze strany na stranu. Po šedesáti minutách bylo ovšem srovnáno, šlo se tedy do prodloužení. V něm pak domácím Black Dogs přisoudli bonusový bod Pinkas. UK Hockey Prague tedy z jihu odváží pouze bod.

Domácí dhokejisté vstoupili do utkání poměrně opatrně, stejně tak soupeř z UK Hockey Prague. Začátek utkání poznamenal zákrok na Miroslava Tejka. Ten se ale po chvíli vrátil do hry a i přes zranění pokračoval. Následně zahrozil a měl první větší šanci hostující Hakl, Ivo Svoboda ovšem stihl zasáhnout svou holí a uchránil Black Dogs před inkasováním první branky. Úspěšnější pak byli v zakončení domácí. Dominik Kaisler si najel před branku, viděl odražený kotouč jako první a pak jej v pohodě dorazil do sítě. A o pár sekund později na něj navázal Pavel Grauer a bylo to o dvě branky - 2:0.

Druhá perioda oproti té první nezačala nijak opatrně. Hokejisté z Univerzity Karlovy se prosadili po rychlém přečíslení, na jehož konci byl David Rudolph. A viděli jsme také vyrovnávací střelu, když se Daniel Piskač prosmýkl kolem tyče, když v tom nechal brankáři puk mezi betony - 2:2. Nicméně povedená třetina pro hosty pokračovala. Frederic Hakl se šikovně prosadil z bekhendu a poprvé poslal UK Hockey Prague do vedení. Co se gólového výčtu týče, v této třetině to nebylo vše. Black Dogs se totiž radovali ze srovnání po trefě Radka Rolínka. Bohužel pro ně pak vedení hostům vrátil David Volf.

Zkraje poslední dvacetiminutovky mohl srovnat Vochozka z nájezdu, nicméně svou aktivitu v branku nepřetavil. Hosté také mohli vedení pojistit, nicméně Rudolph napálil z větší vzdálenosti pouze tyč. S koncem přesilové hry ovšem přeci jen domácí srovnání stavu přišlo. Lukáš Prášek si počkal na odražený kotouč a neměl problém s jeho doražením. Následně už jsme branku neviděli a po nerozhodné třetí periodě se šlo do prodloužení. 

V něm byly šance k vidění na obou stranách, úspěšná ale byla až ta domácí. Tadeáš Pinkas dostal velmi prostoru na hostujicím brankovišti a z dorážky rozhodl o tom, kde zůstane bonusový bod. 


Statistiky utkání:

Branky a nahrávky: 15. Kaisler (Šafář, Dvořák), 16. Grauer (D. Svoboda), 36. Rolínek (Prášek, Bouška), 57. Prášek (Šuhaj), 64. Pinkas (Kubeš) – 21. Rudolph (Čmejla), 27. Piskač (Volf), 29. Hakl (Vilas, Rudolph), 39. Volf

Black Dogs Budweis: I. Svoboda (Marek Dvořák) – Hrůša, Bouška, Tintěra, Grauer, D. Svoboda, Krtek, Kubeš – Prokop, Matěj Dvořák, Prášek – Šafář, Kronus, Rolínek – Koupal (C), Tejko, Šuhaj (A) – Vochozka (A), Pinkas, Kaisler 

UK Hockey Prague: Mašek – Klinger (C), Kopenec, Chládek, Novák, Adamec, Vávra, Piskač, Řezáč – Rudolph, Halberštát, Velas – Hakl, Glitta, Volf – Čmejla 

Rozhodčí: Květoň – Kreuzer, Polonyi

Diváci: 45

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři