Přesunout nahoru

Univerzitní ligu čeká Bitva na Kladně!

Hokejová Univerzitní liga ULLH zažila v úvodu této sezóny velký boom, kdy v jednom měsíci dorazilo na městské bitvy v Praze, Brně, Ostravě a Plzni téměř 30 tisíc diváků. V rámci svého plánu, ukázat se co nejširšímu hokejovému obecenstvu, se nyní představí na dalším extraligovém stadionu. Ve spolupráci s Rytíři Kladno odehrají pražští ČVUT Engineers reprízu loňského finále proti Akademikům Plzeň právě na kladenském ČEZ stadionu. Možná vás to překvapí, ale spojitostí mezi Engineers a Kladnem je opravdu dost!

Kladno a ČVUT

Věděli jste, že na Kladně sídlí jedna z fakult ČVUT? Že ne? Studenti Fakulty biomedicínského inženýrství se totiž na svá budoucí povolání připravují právě v největším městě Středočeského kraje. Fakulta byla založena v roce 2005 a více než 1800 studentů se věnuje oborům jako je fyzioterapie, optika a optometrie, biomedicínské inženýrství, zdravotní záchranářství nebo zdravotnická kybernetika.  Například studenti fyzioterapie spolupracují s týmem Engineers a získávají díky němu praxi. Někteří z nich už za sebou mají i práci pro extraligový tým.


Kladenská hokejová mládež 

Na Kladně vyrostla nejedna hokejová legenda a práce klubu s mládeží je dlouhodobě jednou z jeho priorit. Společně s obchodním řetězcem Kaufland pracují Rytíři Kladno také na projektu Škola hokejových talentů, který má za cíl rozvíjet hokejové prostředí komplexně nejen po sportovní stránce. I proto nyní přistoupili Rytíři k podpoře utkání ULLH na svém stadionu, aby i svým mladým nadějím ukázali možnost alternativní hokejové cesty. 

„Vnímáme rostoucí popularitu univerzitního hokeje. Zároveň to vnímají i naši partneři, jako například Kaufland, který oba kluby podporuje. I když zde na Kladně žádný univerzitní klub nemá zázemí, chceme našim fanouškům nabídnout další hokejový zážitek v podobě atmosféry univerzitního hokeje. Mnoho hráčů navíc prošlo naší mládeží, takže ta návaznost je tam zřejmá a utkání na Kladně je možností, jak tuto cestu ukázat dalším mladým hráčům.“ říká Mgr. Martin Špaček - Marketingový a ticketing manažer Rytíři Kladno.

Z Rytířů Inženýři 

Propojení Rytířů a ČVUT Engineers má již nyní pro mladý pražský tým svou důležitost. Hned 6 hráčů aktuální sestavy totiž prošlo kladenskou mládeží a následně zvolili cestu duální kariéry, a tak se nyní prohání na ledě v dresu Engineers. Jedním z nich je i David Routa, který si v dresu Rytířů připsal 6 extraligových startů, v nichž vstřelil dokonce i branku. 

Kladenským Rytířům patří obrovské poděkování za vstřícnost a podporu v rámci organizace utkání. ČVUT Engineers se s týmem Akademiků Plzeň utkají 29. 2. od 19:00 na kladenském ČEZ Stadionu. Můžete se těšit nejen na souboj dvou nejlepších celků z minulé sezóny, ale i na bohatý doprovodný program a skvělou atmosféru. Přijďte podpořit studenty a zažít univerzitní hokej na vlastní kůži! 

Vstupenky jsou k dostání pouze online a zakoupíte je na bit.ly/eng_aka.

Těšíme se na vás!


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři