Přesunout nahoru

Mohutný finiš Riders nevyšel. První výhra patří Black Dogs

První zápas čtvrtfinálové série mezi Riders a Black Dogs je minulostí a první bod zapsal favorit z jihu Čech. Pardubičtí hokejisté se snažili mocně dotahovat ztrátu, na Budějovice však nevyzráli a ve čtvrtek budou v enteria areně odvracet konec sezony.

Pardubičtí hokejisté se na jih Čech vydali v poměrně silné sestavě, ve které nechyběli ani lídři produktivity týmu či nejproduktivnější obránci. Pro první duel dostal šanci v brance Petr Sodomka, který měl hned od úvodních minut spoustu práce. Byli to však Východočeši, kteří se jako první zapsali na listinu střelců, velmi rychlá přesilovková kombinace byla proměněna v branku. Střelu Dominika Kopeckého šikovně tečoval Jan Stolín. V 9. minutě už se prosadil nejlepší střelec základní části Univerzitní ligy Matouš Masopust, který srovnal skóre. O pár minut později už Budějovice otočily zásluhou Hrakholského, který předvedl povedenou střelu zápěstím. V posledních vteřinách měli velkou šanci Ladman s Maťátkem, gólman Dvořák se však stačil proti střele pardubického útočníka se zlatou helmou přemístit.

Druhá dvacetiminutovka začala kuriózní srážkou Vinklera s Krchem, po ní hráči na ledové ploše hledali vyražený zub budějovického útočníka. V polovině utkání Jihočeši navýšili svůj náskok díky dorážce Kaislera. Na něj velmi rychle navázal ránou golfákem Janoch. Před třetí třetinou tak domácí hokejisté disponovali tříbrankovým náskokem.

Ve třetí dvacetiminutovce domácí zapnuli úspornější režim a hra se trochu vyrovnala. Pátá však odbila díky přesné trefě Vavříka ve 49. minutě. Riders byli stoprocentní ve využívání početních výhod, a to díky pěkné souhře na jejímž konci stál Martin Maťátko. Přesná rána hostující celek nabudila a další šanci měl Maťátko, ale Dvořák vytáhl velmi dobrý zákrok. Zanedlouho přesně střílel Jiří Šrámek, který potrestal nedůraz domácí obrany. Riders zkusili štěstí v šesti, aby dohnali dvoubrankové manko, výhru Black Dogs naopak potvrdil Chocholoušek.

Druhý čtvrtfinálový duel je na programu ve čtvrtek 14. března v pardubické enteria areně. Riders budou před domácím publikem odvracet konec sezony a budou potřebovat podporu každého fanouška. Vstupenky jsou k dispozici pod tímto odkazem.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři