Přesunout nahoru

Kavalíři přistřihli HC North Wings křídla, v prodloužení brali dva body

VUT Cavaliers Brno nastoupili ve středu proti favorizovanému celku HC North Wings z Ústní nad Labem. Napínavé utkání se nedočkalo rozuzlení v základním hracím čase, o vítězi tak muselo rozhodnout prodloužení. V něm se dostal do krásného úniku kapitán domácích Ondra Dlouhý a kavalíři díky jeho přesné dorážce ukořistili dva body.

Kavalíři naskočili do duelu motivovaní výhrou z posledního domácího utkání a hned od prvních vteřin byli aktivnějším týmem. Soupeři se nadechli k odpovědi v páté minutě zápasu, kdy se dostali do přečíslení dva na jednoho, nepovedená závěrečná přihrávka ale zhatila jejich plán na otevření skóre. V polovině úvodního dějství se v nadějné pozici octl domácí Martin Šenk, puk ale sklouzl pouze po vnější síti ústecké brány. Ke gólu nedovedla kavalíry ani dvouminutová přesilová hra a na první branky si tak diváci museli počkat.

Druhou třetinu zkraje ovládali seveřané, kteří obsadili domácí obranné pásmo a prověřovali gólmana Buriana ze všech stran. I přes všechny jejich snahy ale premiérová branka středečního zápasu patřila domácím VUT Cavaliers Brno, když Ondra Dlouhý přesně trefil prostor nad lapačkou ústeckého gólmana. "Nejdřív jsem si vyměnil puk s Kaukim a pak na modré s Perňou. Nad kruhem se mi uvolnilo místo na střelu a před gólmanem výborně clonil Zemoš, takže nic neviděl," pochválil spoluhráče brněnský kapitán. Hostům se ale podařilo okamžitě odpovědět, vyrovnávací branku vstřelil Tomáš Jarý. Další změny skóre se třetina dočkala až v samém závěru, kdy si domácí vytvořili nový náskok díky brance Martina Šenka.

V poslední části zápasu hosté viditelně vyčkávali na chybu domácí obrany, ze které by mohli vytěžit příležitost k vyrovnání. Čekání se jim vyplatilo ve 45. minutě a Lukáš Sajdl tak zařídil úpravu skóre na 2:2. I když se domácí až do konce třetiny hnali za znovunabytím ztraceného vedení, základní hrací doba o vítězi duelu nerozhodla. To se podařilo až ve čtvrté minutě prodloužení, kdy přes dva ústecké obránce prokličkoval k zakončení domácí kapitán Ondra Dlouhý. "Prodloužení je vždycky buď a nebo, nechtěli jsme zbytečně pospíchat. Ale viděl jsem, jak se mi obránci rozestoupili, tak jsem si řekl, že to zkusím," popsal pocity před gólem útočník. "Za to zakončení bych zasloužil pár facek, ale řekněme, že jsem si to nahrál schválně," dodal se smíchem na vysvětlení efektní přihrávky o mantinel. VUT Cavaliers Brno tak navázali na poslední domácí výhru a po výsledku 3:2 si do tabulky připsali dva body.

Monika Pumprlová

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři