Přesunout nahoru

Body za napínavou přestřelku na kuřimském ledě těsně urvali Black Dogs

Ani pět gólů nestačilo ve středu VUT Cavaliers Brno k dalšímu domácímu vítězství. Zápas proti Black Dogs Budweis rozehráli lépe, od druhé třetiny pak úspěšně dotahovali každý budějovický zásah. Rozdíl po šestém gólu se jim už ale smazat nepodařilo a Jihočeši si tak odvezli všechny 3 body.

Skóre zápasu se domácím podařilo otevřít už ve 3. minutě, když Martin Šenk přesprintoval obránce do útočného pásma a vybojoval zpět ztracený kotouč. Od mantinelu si potom sjel do mezikruží, kde si počkal na nabídku od spoluhráče. „Honza Malý vybruslil zpoza brány, přihrál mi a já jsem bez váhání poslal puk brankáři mezi nohy,“ popsal gól střelec. Budějovičtí ale s odpovědí neotáleli a v 5. minutě potrestali domácí oslabení, prostor pod vyrážečkou přesně našel Roman Tintěra. Hosté po vyrovnávacím gólu přidali na intenzitě, často se pouštěli do kombinování v útočném pásmu a v polovině úvodního dějství měl brněnský gólman Vojta Burian plné ruce práce. Dařilo se mu pokrývat všechny střely i dorážky, o to smolnější bylo, když za svá záda pustil na konci třetiny nenápadné nahození z hokejky Martina Koupala, díky kterému se hosté chopili vedení.

V úvodu prostřední části dostali nabídku přesilovky tentokrát domácí. Po několika pokusech se v jejím závěru konečně podařilo nalézt budějovickou klec a Jan Hasoň tak srovnal skóre zápasu na 2:2. „Patrik Říčka se výborně uvolnil za branou, dal mi přihrávku mezi kruhy a já to trefil mezi gólmanovy betony,“ pochválil spoluhráče Hasoň. V polovině třetiny se vypjaté emoce překlenuly ve rvačku, za kterou byli potrestáni hráči obou týmů. Ze hry 4 na 4 těžili hosté, třetí branku vstřelil David Svoboda. Před pauzou se ale kavalírům povedlo znovu dotáhnout, a to opět z hokejky Jana Hasoně. „Lukáš Kaukič zavezl puk do pásma a našel mě samotného před gólmanem. Puk mu propadl mezi rukou a tělem,“ řekl k vyrovnávacímu gólu útočník.

V posledním dějství předvedly oba týmy i přes docházející síly svou nejlepší hru, což se odrazilo i na změnách ve skóre. Hosté se hned zkraje opět ujali vedení, kavalírského oslabení využil už podruhé v zápase Roman Tintěra. Za kavalíry srovnával příhodně Tomáš Novák, který ještě v loňské sezóně nastupoval za Black Dogs. „Malajs (Jan Malý) se protlačil přes beky a vystřelil. Já jsem jel k bráně připravený dorážet a viděl jsem, že se puk povaluje za gólmanem na brankové čáře,“ řekl o svém premiérovém gólu v dresu VUT Novák. Neuběhlo ale ani půl minuty a Jihočeši si vedení ukradli nazpět, zmatku před brněnskou bránou využil Michal Přívozník. I tentokrát se ale brněnským zadařila rychlá odpověď. Ve 45. minutě přechytračil Lukáš Kaukič po vzoru McDavida tři budějovické hráče a bezchybnou kličkou poslal puk pohodlně do sítě. „Hása (Jan Hasoň) to vytáhl na červenou a tím dostal do stoje všechny bránicí hráče. Když mi to shodil dolů, bylo to jen o tom, jestli vyjde první klička na obránce,“ popsal povedenou akci Kaukič. Zbytek utkání dohrávaly oba týmy v maximálním nasazení, houževnatá práce obou obran ale znamenala, že diváci viděli v závěrečné čtvrthodince už pouze jediný gól. Ten bohužel po dorážce Jakuba Šuhaje zapadl do brány Vojty Buriana a kavalíři tak navzdory krásné hře plné gólů a zvratů zůstali na domácím ledě bez bodu.

Monika Pumprlová

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři