Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Jaký je kapitán Engineers Prague David Blažek?

Vyzpovídali jsme pro vás kapitána Engineers Prague - Davida Blažka a zeptali jsme se ho na pár otázek.

Co pro tebe znamená role kapitána?

Kapitán je pro mě osoba (hráč), která motivuje ostatní a jde celému týmem příkladem. Zároveň se snaží z individualit vytvořit semknutý tým, který umí táhnout za jeden provaz. Když se týmu nedaří, umí ho motivovat a podpořit. Stejně tak v opačném případě, když se daří tak se nebojí pochválit a udržovat pohodu v týmu. Samozřejmě vím, že hokej je týmový sport a týmový výkon netvoří jen kapitán, ale každý jeden hráč v kabině. NIcméně i tak jsem ohromě rád, že jsem se letos stal kapitánem já a hodně to pro mě znamená.

Míváš ke klukům motivační proslovy?

Když je potřeba, otevřu šuplík s motivačníma řečma, ale takové proslovy jako Coach Carter, Rocky nebo Petr Janásek nemám.

Jak se v roli kapitána cítíš?

Roli kapitána si hrozně užívám, asi je to tím, že se v této pozici cítím přirozeně. Baví mě to!

Myslíš, že letos Engineers získají titul?

Já osobně tyhle řeči a prognózy ohledně výsledku nemám moc rád. Je to sport a stát se může cokoliv. Ovšem letos máme hodně kvalitní tým. Všechny 4 lajny jsou vyrovnané a hlavně tvoříme super partu. Když budeme makat dál jako doposud, tak si myslím, že letos máme velkou šanci si o pohár zahrát.

Na jaké slabině byste měli zapracovat?

Myslim si, že náš největší problém je hlava. Hodně se nám v zápasech stává, že se necháváme průběhem unést a dochází například ke zbytečným vyloučením nebo dostáváme zbytečné góly z toho důvodu, že chceme vymýšlet věci ala Wayne Gretzky místo toho, abychom třeba jen nahodili puk do třetiny.

Co se děje v kabině po prohraném zápase? A co po tom vyhraném?

Noo… dáme si pivo. Sakra! To jsem asi neměl říkat. No, jak říkáme my hokejky: Co se stane v kabině, zůstane v kabině.  

Co tě na Engineers Prague nejvíce baví?

Všechno. Stala se z toho pro mě úplná srdovka. Hrozně mě baví, jak celá organizace funguje, jak tomu každý dává maximum, ačkoli to všichni dělají ve volném čase. Taky to, jak se brand Engineers Prague každou sezonu posune o level výš. Navíc je skvělé, že to není jen o hokeji, ale o komunitě, která se kolem týmu vytvořila. Ať už jde o vedení nebo skupinu dobrovolníků (Moc všem děkujeme.) a fanoušků (Engineers kotel, let's goooo!), kteří s týmem jdou po každém zápase oslavit výhru nebo spláchnout prohru.

Toto je tvůj poslední rok v Engineers Prague, jak se ohledně toho cítíš a co plánuješ dál? 

Bohužel. Vše mi bude moc chybět. To co jsem zažil v Engineers, by vydalo skoro na knížku. Jsem hrozně rád, že jsem se mohl stát součástí. No jak říká táta, končit se má na vrcholu. Takže najdu v garáži nějakej dlouhej hřebík a pověsim to na něj. Co se týče mého osobního života, tak se mi jako právoplatnému inženýrovi (Ing. David Blažek) podařilo získat místo ve Škodovce. Tak asi plánuju, že to tam budu za chvilku ředitelovat. Haha.

Děkujeme za rozhovor.

Já taky, mějte se.



Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři