Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Univerzitní liga míří do finiše, Riders stále bojují o playoff

Už jen poslední dva zápasy v základní části odehrají Riders Univerzita Pardubice a bude jasné, zda se jim povede splnit předsezonní cíl v podobě postupu do vyřazovacích bojů. První krok k jistotě postupu mohou udělat v pondělí 6. února, kdy netradičně v malé hale Enteria areny vyzvou Black Dogs Budweis.

Riders Univerzita Pardubice

Hráči z města perníku stále okupují 8. pozici tabulky, která jim zaručuje poslední možné postupové místo. Riders v předchozím kole sahali po bodech na ledě favorita soutěže, Engineers Prague podlehli 3:5, kdy Pražené rozhodli o výhře až v závěrečných minutách utkání.

„Čekám tuhou bitvu od prvních minut, Black Dogs se teď dostali do slušné formy, ale my jim nedáme nic zadarmo. Zápas nám může dost napovědět, jak bude vypadat závěrečný boj o playoff“, představuje své očekávání od utkání brankář Petr Sodomka. „Chceme vyhrát a pro tři body uděláme všechno“, burcuje strážce svatyně Riders.

Black Dogs Budweis

Jihočeši zažívají povedenou sezonu. Po ne příliš přesvědčivém vstupu do soutěže se svěřenci trenéra Davida Oulíka zvedli a rázem se stávají spolufavority na zisk Poháru Jana Palacha, po 16 odehraných zápasech se nachází na 3. příčce tabulky ULLH. Black Dogs drželi sérii 7 vítězství v řadě, kterou jim překazili až v minulém kole Akademici, kteří při Winter Classic přímo pod zámkem v Hluboké nad Vltavou zvítězili 4:3.

V kádru Dogs najdeme nejlepšího střelce celé ligy. Matouš Masopust dokázal za 16 zápasů nastřílet 25 branek. Jeho dvorním asistentem je s 19 asistencemi Jan Janoch a oba hráči tak potvrzují, že si bodovou pohodu přenesli z loňské sezony, kdy spolu váleli za juniorku Motoru České Budějovice.

Vzájemné zápasy

Oba celky se utkaly v 8. kole, kdy byli šťastnější Black Dogs. Riders bojovali statečně i v oslabené sestavě, avšak z Jižních Čech si odvezli aspoň bod za prohru v prodloužení. Výhru Black Dogs vystřelil v poslední vteřině prodloužení Daniel Dudáček.

Vstupenky, vstup na utkání

Utkání se odehraje v pondělí 6. února v malé hale Enteria areny (Sukova tř. 1735, Pardubice). Vstup je od vrátnice zimního stadionu. Vstupenky na zápas zakoupíte online, s využitím kódů hráče získáte slevu 25 %. Elektronickou vstupenku stačí mít připravenou v telefonu.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři