Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Čtyři zápasy do konce, Olomouc chce urvat cenné body

Poslední zápasy se HC UP moc nepovedly a v pondělním zápase s Křídly Severu padli 7:5. V utkání se blýsknul Patrik Říčka, David Rosecký a Jan Morev. V pondělí 6. 2. se Hanáci potkají na uničovském stadionu proti HC MUNI a budou usilovat o postup do vyřazovacích bojů play-off.

HC Univerzita Palackého v Olomouci

Hanákům se v poslední době moc nedaří a prohráli pět zápasů v řadě. V 16. kole HC UP bojovali, co jim síly stačili, ale HC North Wings Ústí nad Labem byli silnější. Gólově se prosadili David Rosecký, Jan Matuška, Jan Morev a Patrik Říčka, který skóroval hned dvakrát a přidal k tomu jednu asistenci.

HC UP se stále nachází na deváté příčce tabulky s osmi body. Riders z Pardubic mají na osmé pozici 13 bodů a čeká je zápas s Black Dogs Budweis, kterým se momentálně daří. Stále je tady šance na postup. Olomouc se chystá na ještě čtyři zápasy dva doma a dva venku proti UK Hockey Prague a BO Ostrava Vítkovice Steel.

HC MUNI

Medvědi z Brna jenom těsně vyhráli svůj poslední zápas proti BO Ostrava, kdy v 65. minutě se trefil hráč s číslem 98 Jan Hasoň. Zápas skončil 5:6 a tři body odcestovaly k hostům z Brna. HC MUNI se nyní nachází na šesté příčce tabulky a na sedmou Ostravu mají náskok devíti bodů.

Brněnským statistikám kralují útočníci v čele s Pavlem Tomaníkem, který za 15 zápasů vstřelil 16 gólů a připsal si devět asistencí. Šestnáctkou gólů se pyšní i Tadeáš Jakubec, který přidal i šest asistencí, a tak na úřadujícího Tomaníka ztrácí tři kanadské body. Nejvíce asistencí si připisuje Jakub Voříšek, který svými 13 nahrávkami pomohl týmu, současně nasázel tři góly a řadí se na bronzovou pozici v brněnských statistikách. Nejúspěšnějším obráncem je Patrik Vašíček, za devět utkání nasbíral 13 kanadských bodů (3+10).

Svatyni HC MUNI stráží trojice medvědů – Filip Král, David Holub, Petr Koval. Král vychytal tři vítězné zápasy a má nejlepší úspěšnost 91,23 % s gólovým průměrem 3,13 gólu na zápas. Holub vítězně ubránil pět zápasů a čtyři utkání nedokázal svůj tým podržet a body šli soupeřům, nemusí se však za své statistiky stydět – 90,91 % úspěšnost a 3,58 gólu na zápas.

Jak to bylo minule?

V loňské sezoně se HC UP setkalo s HC MUNI v play-off, kterému jasně Hanáci kralovali a vyhráli obě utkání. Nejdříve Olomouc v Brně vyhrála 3:6 a následně se převedla před domácími fanoušky a zvítězila 2:1.

Olomouc vloni na podzim přijela do Brna a v prvním vzájemném zápase padla 5:1. Autorem jediné olomoucké branky byl David Sedláček.

Vzepře se Olomouc a porazí silného soupeře? V minulosti jsme dokázali vyhrát, tak proč ne v pondělí 6. 2. 2023. Pro jednou odložte učebnice a dorazte podpořit domácí HC UP na Zimní stadion v Uničově. Utkání začíná v 17:00!

Autor: Adéla Václavíková

Foto: HC MUNI


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři