Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Pohár na dosah. Dočkáme se rozhodnutí až v Edenu?!

Engineers udělali na začátku týdne důležitý krok k zisku Poháru ČAUS pro vítěze základní části Univerzitní ligy. Vlastně hned dva! Úspěšně totiž zvládli pondělní utkání v Ústí s North Wings (5:4) i úterní derby v Edenu s Karlovkou (5:0). V souboji o první příčku, který svádí na dálku s Plzní, si díky tomu připsali důležitý plný počet bodů a nyní bude řada na týmu Akademiků. Stále totiž není vůbec nic rozhodnuto! Pojďme se tedy podívat na to, co nás v posledním týdnu základní části čeká!

Engineers nebo Akademici?

Nyní již stoprocentně můžeme říct, že vítězem základní části bude jeden z těchto týmů. Otázkou je, zda budeme na rozuzlení čekat až do úplně posledního utkání, ve kterém Engineers přivítají 16.2. v Edenu budějovické Black Dogs, nebo se odpověď dozvíme dříve. Před svým posledním utkáním mají Inženýři na kontě 45 bodů, o 3 více než Plzeň. Té ale zbývá odehrát ještě 2 střetnutí. Důležité je připomenout, že v případě rovnosti bodů v konečné tabulce by pohár získal pražský tým a to díky lepšímu skóre ze vzájemných zápasů (prohra 2:4 a následně výhra 5:2). 


Jak odpoví Plzeň? 

Jak již bylo zmíněno, Inženýři svůj úkol zvládli. Nejprve se sice poměrně protrápili ke 3 bodům v Ústí, ale derby s UK zvládli naprosto parádním způsobem, čímž vyslali všem soupeřům jasný vzkaz před Play Off. Plzeň teď čeká téměř totožný program. Utká se totiž právě s těmito soupeři. Výhodou týmu trenéra Ceperka bude, že oba duely odehraje před svými diváky. Nejprve v pondělí 13.2. změří síly s ústeckými North Wings, ve středu 15.2. poté s UK. Paradoxně tak k zisku poháru může Inženýrům pomoci jejich největší rival. 


Hokejová matematika 

Pojďme si projít jednotlivé scénáře, které nám příští týden může nabídnout. 

Akademici ve 2 utkáních získají:

3 a méně bodů = Engineers bez ohledu na výsledek utkání s Budějovicemi budou v Edenu přebírat pohár

4 body = Engineers potřebují 1 bod (remíza)

5 bodů = Engineers musí vyhrát alespoň v prodloužení nebo na nájezdy 

6 bodů = Engineers potřebují proti BDB výhru za 3 body

Vzhledem k formě Akademiků se dá očekávat, že v Edenu bude ještě o co hrát. A to i v případě jistého vítězství v základní části. Souboj s třetími Budějovicemi bude totiž v každém případě perfektní zkouškou a pozvánkou na boje v Play Off. 


Přijďte se i vy do Edenu podívat na to, jak Engineers svůj poslední krok v základní části zvládnou! Hráči budou za každých okolností potřebovat maximální podporu. Play Off se totiž blíží. Ale o tom až příště..

Vstupenky na SYNERY TOP utkání!

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři