Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Engineers hráli o kapku lepší hokej!

V dohrávce 12. kola bylo k vidění derby pražských týmů, domácím týme byla Univerzita Karlova. Ta útočila na prodloužení série vítězství ve vzájemných duelech na sedm. Naopak Engineers se chtěli pokusit černou sérii s UK ukončit a přiblížit se vítězství v základní části univerzitní ligy ledního hokeje, o které bojují na dálku s Akademiky Plzeň. Utkání nakonec mělo jednoznačného vítěze. Utkání mělo také charitativní charakter. S nadací Kapka naděje se domácí snažili rozšířit registr dárců kostní dřeně, když se nově registrovali všichni hráči UK a velká část hráčů Engineers. O vstup do registru byl zájem i mezi fanoušky, kteří se mohli registrovat u mobilní jednotky, která přijela provést odběry z nemocnice IKEM.

Utkání bylo zahájeno čestným vhozením kotouče z ruky amabasadora projektu „O kapku lepší hokej“ Sebastiana Weitze, který musel v 17ti letech přerušit hokejovou kariéru, kvůli leukémii. Právě dárce kostní dřeně, kterého našel v Německu mu pomohl se vyléčit. 7ápas začal ve vysokém tempu tlakem UK. Z první branky se ale radovali Engineers. Nejproduktivnější hráč hostů z vzájemných soubojů Vojta Matějka využil chyby v rozehrávce Karlovky a poslal svůj tým brzy do vedení. Tlak UK pokračoval, ale z druhé branky v utkání se radovali opět Engineers. František Januška prostřelil z ostrého úhlu Michala Pícla 2 minuty před koncem první třetiny.

Druhou třetinu opět začala Univerzita Karlova aktivněji. Její hráči se snažili pálit ze všech pozice, ale Jakub Maličkay byl v tomto utkání jejich noční můra. A stejně jako v první části i ve druhé inženýři trestali chyby domácích. Nejprve pro rychlé protiútoku střílel přesně Lukáš Spurný a ve druhém případě Dlabola zlomil při přesilové hře hůl na modré čáře a dva inženýři jeli sami na Pícla v brance UK. Ten se zakončením Raitermana nemohl nic dělat a na tabuli svítilo skóre 4:0 po druhé části.

Ve třetí třetině se snažili hráči Univerzity Karlovy vstřelit alespoň čestnou branku, ale výborně chytající Maličkay byl proti a dovedl svůj tým k vítězství s nulou v kolonce inkasovaných branek. Zmar karlovky dokreslovala poslední inkasovaná branka, která padla opět během jejich přesilové hry. Poslední branku v utkání vstřelil Vobořil a uzavřel tak skóre utkání, které sledovalo bezmála sedm stovek diváků, na 5:0 pro Engineers. Ti se přibližují k zisku poháru ČAUS pro vítěze základní části a přerušují vítěznou sérii uk ve vzájemných utkáních.

UK mohl těšit alespoň výsledek náboru do registru kostní dřeně, kde se celkem přihlásilo přes 30 nových potenciálních mladých dárců z řad mladých sportovců a vysokoškolských studentů.

Engineers čeká 16.2. poslední utkán, kterým se celá základní část uzavře. Univerzita Karlova má předd sebou ještě 3 utkání, proti Olomouci, Masarykově Univerzitě a základní část uzavře s loňským finálovým soupeřem Akademiky Plzeň.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři