Přesunout nahoru
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Akademici pět, UK nula

Repríza loňského finále se konala opět v hlavní aréně v Plzni Logspeed CZ, kde normálně hraje Škodovka. Akademici bojovali o šanci na titul, UK si mohlo pojistit třetí místo a jistotu volby do play-off.

Oba týmy měly připravené plné čtyři lajny, kurzy byly vyrovnané, čekal nás tak bezpochyb velice atraktivní hokej.

Před zápasem se konal tradiční pochod fanoušků Akademiků. Modré nebe vyrazilo ve více než sto lidech z Chodského náměstí a za skandování pokřiků dorazili k Logspeed aréně, aby následně vytvořili kotel na stadionu.

Do zápasu vstoupili lépe Akademici, když už v první minutě ujížděl sám na bránu Vít Reitspieš. Brankáře s trochou štěstí překonal, ale puk odmázl z čáry dojíždějící obránce. O pár minut později mohl skóroval Kalus, ale Mašek byl dobře připravený. Po skvělém začátku Plzně se hra postupně vyrovnala a začalo hrozit UK. Brankář Štekr jim rychle ukázal, proč má nejlepší čísla v lize. Mírně navrch měla Plzeň, ale každá akce UK lidově řečeno smrděla.

Vstup do druhé třetiny opět vyšel lépe pro Akademiky. Šance měli postupně Roubal, Folda a Morawetz. Klíčový okamžik přišel v 29. minutě. Soukup skvěle zabránil v nájezdu hostujícímu Krchňákovi a ten z frustrace sekl svého soupeře. Následnou přesilovku Akademici konečně využili a ve 30. minutě se ujali vedení 1:0. Beer našel zadovkou Reitspieše, ten z první posunul na Jana Kaluse a ten si mohl vybrat, kterou část odkryté Maškovi branky trefí. Za dvě minuty bylo pro hosty ještě hůř. Houdek získal puk, vyslal Jana Šibru do nájezdu a ten jednoduchou kličkou přehodil puk přes beton Maška a poslal Akademiky do vedení 2:0. Šibra tak potvrdil svou báječnou formu z posledních zápasů. Zápas začínal být stále vyhecovanější, ale gólmani i nadále drželi. A když už náhodou jednou Štekr propadl, na čáře byl připraven Beer puk vyrazit vlastním tělem.

Jestli druhá třetina byla vyhecovaná, třetí už vášně hořely na obou stranách. V 45. minutě při hře 4 na 4 to ale byla opět Plzeň, kdo skórovala. Jakub Sysel si podržel puk, počkal si na odskočení Štěpána Hanzlíka a ten uklízel puk do prázdné branky. Vyloučených hráčů bylo stále více a tak jsme o půl minuty později dokonce viděli hru 3 na 3. I ta více seděla Akademikům. V čase 46:00 Jakub Sysel udělal z obránců soupeře kužely a puk naservíroval - jak jinak než do prázdné branky - pro Jana Kaluse. Ten věděl, co s pukem a poslal Akademiky do vedení 4:0. Trenér UK si vzal oddechový čas a arénou znělo "Dejte jim bůra!". Domácí fanoušci se záhy dočkali. Konopásek dostal 2 minuty za hákování a další dvě navrch za průpovídky směrem k sudímu. Přesilovku Akademici vykombinovali tak, jak to umí. Jan Kalus vyšperkoval pozici pro Lukáše Foldu a ten puk poslal za Maškovo záda popáté. UK bylo na ručník a z jejich výkonu byla cítit frustrace. Bylo tam hned několik vzájemných šarvátek, pár zbytečných zákroků a zbytek zápasu byl spíše jen boj. Branku už jsme neviděli a Jonáš Štekr tedy letos od UK za 120 minut nedostal ani jednu branku.

Příjemně naplněná Logspeed CZ Arena viděla parádní výkon domácích borců. Ti nadělili rivalovi z Prahy potupného bůra a jsou i nadále ve hře o titul. K němu potřebují, aby Black Dogs Budweis ve čtvrtečním duelu jakkoliv porazili Engineers Prague.

Hvězdou zápasu nemůže být nikdo jiný, než Jonáš Štekr s 35 zákroky. V těsném závěsu za ním je Jan Kalus, který byl rozdílovým hráčem a také obránce Jakub Sysel, který nádherně připravil dvě branky. Na straně UK zůstal jen smutek a tým se bude muset soustředit na to, aby se srovnal do play-off a měl šanci obhájit vítězství.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři