Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Black Dogs se ujali vedení v sérii

V Hokejovém centru Pouzar na jihu Čech sehráli Black Dogs první utkání play off. Utkání proti North Wings bylo po celou dobu velmi vyrovnané, skončilo nejtěsnějším možným rozdílem. Série pokračuje již ve středu.

Hostující North Wings nezačala utkání vůbec špatně. Hned po minutě hry měl velmi dobrou příležitost Jarý, nicméně Dvořák si připsal parádní zákrok. Netrvalo to však dlouho a hosté se dostali do rychlého dvoubrankového vedení, a to již v sedmé minutě. Nejprve se z dorážky trefil Adam Janoušek a o chvíli později po přesné nahrávce Matěj Harkabus. Hostům ale vedení netrvalo příliš dlouho, po pěti minutách jsme měli srovnáno. Black Dogs využili nejprve dvojnásobnou početní převahu trefou Jana Janocha a následně přesně pálil také Matouš Masopust - 2:2.

Začátek druhého dějství byl o něco rozvážnější než ten předešlý. Do první šance se dostal domácí Masopust, který ujel ústecké obraně. Sám před brankářem ale nezakončil tak, jak by potřeboval. Záhy jsme viděli pasáž, kdy dominovali především gólmani, přesto se domácím s koncem periody povedlo skórovat. Filip Hubáček dostal přihrávku na kruh, kde byl sám, a trefil přesně pod horní tyčku. Black Dogs tak šli do kabin za těsného vedení, kterého se ujali poprvé v utkání. 

Po pár minutách hry se velmi podobně trefil za domácí také David Svoboda, když z kruhu rozvlnil síťku. I v posledních dvaceti minutách jsme viděli poměrně vyrovnanou podívanou, která nabídla příležitosti na obou stranách. Velmi napínavý konec slibovala trefa North Wings dvě a půl minuty před koncem - Hanuš Petržílka využil prostoru a trefil přesně k tyči. V závěrečných okamžicích ale Black Dogs vedení uhájili a mohli se tak radovat z prvního vítězného utkání v sérii.

Black Dogs Budweis - HC North Wings Ústí nad Labem 4:3 (2:2, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 12. Janouš (T.Masopust, Vochozka), 12. M.Masopust (Vochozka), 40. Hubáček (Š.Masopust, Vochozka), 47. D.Svoboda (M.Masopust, Kronus) – 5. Janoušek (Harkabus), 7. Harkabus (Janoušek), 58. Petržílka (Janoušek)

Black Dogs Budweis: Dvořák Mar. (Ludvík) – Svoboda D. (C), Hubáček, Krtek, Grauer, Hrůša, Kubeš (A) – Anderle, Janoch, Kronus, Masopust Š., Kaisler, Vochozka (A), Rolínek, Hrůša, Dvořák Mat., Přívozník, Masopust M. Trenér: David Oulík.

HC North Wings Ústí nad Labem: Gerstner (Kožnar) – Gottfried, Petržílka (A), Miškovič, Štěpánek – Janoušek, Harkabus, Vrba, Sajdl, Jindra, Kuchař (C), Svoboda M., Jarý T., Tot. Trenér: Lukáš Místecký

Rozhodčí: Červenka, Zeliska – Štěpánek, Dědek

Diváci: 98

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři