Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Jihočeši získali i druhý zápas, jsou krok od postupu

Čtvrtfinálová série mezi Black Dogs a North Wings se vyvíjí lépe pro jihočeský tým. Ten získal v Hokejovém centru Pouzar po hladkém průběhu i druhý zápas a je tak krůček od postupu mezi nejlepší čtyřku.

Domácí Black Dogs vstoupili do utkání velmi dobře - již ve 4. minutě vedli o dvě branky. Nejprve si Jiří Kubeš z pozice obránce sjel do dobré střelecké pozice a nemýlil se. O minutu později z otočky pálil Jan Janoch, přičemž si hostující brankář na kotouč sáhl, v cestě do branky mu ale nezabránil. Jihočeši z aktivity nepolevovali. Tlaku mohl využít Šimon Masopust, jeho pokus ale nebyl přesný. Nicméně i tak to z gólového hlediska nebyla vše. Domácí opanovali úvodní dvacetiminutovku o tři branky. Tu poslední přidal Radek Rolínek z dorážky.

I na začátku prostřední třetiny se o něco aktivněji jevili Black Dogs. Naopak North Wings se povětšinu času bránili, se střílejícím Krchem a dalšími si ovšem hostující obrana poradila. Další dobrou příležitost měl po kombinaci Hrůša, nicméně gólmana Gerstnera nepřekonal ani on. Ústečtí hráči také vyjížděli do protiútoků, ale spíše sporadicky. Dvořák si s jejich pokusy ovšem dokázal poradit.

Hostující hráči nebyli se startem poslední periody s vývojem utkání spokojeni. Tentokrát byli v začátku třetiny aktivnější oni, nicméně Bartoš ani o chvíli později Janoušek z velmi výrazných a dobrých pozic neuspěli. V obou případech byl totiž Dvořák přesně tam, kde být měl, a uchránil svůj tým od inkasování. A tak se naopak záhy přesnou trefou mezi betony prosadil Matouš Masopust 4:0. V poslední pětiminutovce pak po Grauerově vyloučení přišla i první branka hostí - Jan Jindra nadvakrát doklepl kotouč zblízka do branky. Poslední slovo ale měli Jihočeši. Jakub Anderle byl na kruhu, kde měl dostatek prostoru, a zacílil přesně k tyči.

Black Dogs Budweis - HC North Wings Ústí nad Labem 5:1 (3:0, 0:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 2. Kubeš (Kaisler), 4. Janoch, 16. Rolínek (Grauer, Masopust), 49. Masopust (TS), 60. Anderle (Vochozka, Svoboda) – 56. Jindra (Šebesta)

Black Dogs Budweis: Marek Dvořák (Ludvík) – Kubeš, Hubáček, Grauer, A. Hrůša, Krtek, D. Svoboda – P. Hrůša, Rolínek, M. Masopust, Vochozka, Kaisler, Š. Masopust, Kronus, Janoch, Anderle, Matěj Dvořák, Krcho, Přívozník. Trenér: David Oulík.

HC North Wings Ústí nad Labem: Gerstner (Kožnar) – Štěpánek, Šebesta, Miškovič, Petržílka – Tot, T. Jarý, M. Svoboda, Jindra, Bartoš, Sajdl, Vrba, Janoušek. Trenér: Lukáš Místecký.

Rozhodčí: Jílek, Šperl – Rubáš, Kaiser. Střely na branku: 54:29. Vyloučení: 5:7.Využití: 0:1. Diváků: 82.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři