Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Akademici vykročili pravou nohou

Akademici přivítali ve čtvrtfinále play-off BO Ostrava, s kterým sehráli hned dva zápasy po sobě.

Akademici byli připraveni do prvního zápasu krom dlouhodobě zraněného Vavřičky v plné síle, Ostrava dorazila ve 14 lidech do pole a dvěma brankáři.

První zápas začal držením puku favorita. To navíc zužitkoval už ve 4. minutě Marek Princl a otevřel gólový účet této série. Akademici i nadále ovládali zápas a jen díky výtečnému Šemberovi Ostrava nedostala více branek. Ojedinělé ohrožení předvedl Byčkov, ale domácí Štekr si na něm pochutnal. 

Ani v druhé třetině se nijak obraz hry nezměnil. Folda skóroval, ale sudí branku neuznal kvůli posunuté brance, Akademici si tedy museli na další branku počkat. Nakonec jí dal Jakub Sysel, který zužitkoval přesilovku, když od modré pálil přímo do šibenice. Ostrava opět párkrát zahrozila z protiútoků, ale tempo zápasu jasně udávali Akademici. 

Vstup do třetí třetiny opět lépe vyšel Akademikům, když Lukáš Folda ujel obraně soupeře, počkal si na Šemberův pohyb a prostřelil ho pod rukou. 3:0 a zápas vypadal rozhodnutý. Ostrava se ale nevzdala, protože už za minutu po několika odrazech v útočné třetině skončil puk na hokejce Davida Gřesíka a ten překonal s trochou štěstí Štekra. Klid Akademikům vrátil Lukáš Folda, který po chybě hostujícího brankáře puk zblízka poslal do sítě. Zápas byl vyhecovaný, ale bylo cítit že Ostravští jsou si vědomi toho, že jejich akcie jsou velice nízké. Nakonec jen symbolicky snížil v poslední minutě Viliam Béreš, který dokonale trefil skulinku mezi betony brankáře Akademiků.

Konečný stav byl tedy 4:2 a Akademici získali první bod ze tří nutných. Jednalo se o zaslouženou výhru, Ostravští první dvě třetiny byli takřka jen do počtu. Až ve třetí třetině se jejich výkon zvedl, ale to už bylo pozdě na to se zápasem něco udělat. Na straně domácích podal velice dobrý výkon Folda, na straně hostů i přes jednu chybku brankář Šembera.



Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři