Přesunout nahoru
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Plzeň blízko postupu

Do druhého zápasu měli Akademici jasný cíl - připravit si půdu do Ostravy, kde budou chtít sérii ukončit.

Akademici nastoupili v takřka totožné sestavě, jediná změna byla Kryštof Švagr za absentujícího Jakuba Štochla. Ostravští posílili hned o dvě jména. Dorazil Matěj Potočný a také Marek Kovalski.

Ostrava, vědoma si kvalit soupeře, vstoupila do zápasu velice ostře. Jejich hráči nedali Plzni ani centimetr zadarmo, při každé možnosti jim dali pocítit že je to bude bolet a hráli na samotné hranici pravidel. Přesto Akademici měli od začátku výrazně navrch, především první lajna ve složení Kalus, Reitspieš a Princl dávala Ostravským zabrat. Nakonec to byla druhá lajna Plzně, která se prosadila. Folda objel soupeře, poslal přihrávku na Sysla do vyložené šance, Sysel naznačil bekhendový blafák, ale puk vyšperkoval pro Davida Roubala a ten za potlesku diváků vstřelil svou první branku po dlouhém zranění. Ostrava měla šanci srovnat, ale nakonec to byli Akademici, kdo zvýšil své vedení. Foldova střela vedle se odrazila od zadního mantinelu k číhajícímu Štěpánu Hanzlíkovi a ten bleskurychlou prací s hokejkou přehodil brankáře Šemberu. Ostrava tak dostala typického šatňáka a do kabin se šlo za stavu 2:0. 

Obraz hry se víceméně nezměnil. Ve 25. minutě Akademici konečně zužitkovali přesilovku, když trojice Kalus, Princl a zakončující Reitspieš rozebrali obranu i s brankářem a poslední jmenovaný puk uklidil do prázdné branky. Hrál se nadále tvrdý hokej, ze kterého vyšel nejhůře Princl. Ten od sudího v 32. minutě vyfasoval 5 + do konce utkání a jel se předčasně svléct. Ostrava tak dostala šanci vrátit se do zápasu, ale s touto nabídkou naložila prachbídně. Krom vlastního dvouminutového vyloučení se většinu přesilovky měla problém usadit v útočném pásmu, natož ohrozit domácího Štekra. V poslední minutě jsme viděli Kalusovo tyč, nic dalšího už se nestalo.

Do poslední třetiny tak Akademici vstupovali s velmi solidním vedením. To se rozhodl zredukovat Vojtěch Ševeček, který využil výtečné práce Matěje Potočného a zužitkoval jeho přihrávku do tutové šance. Brankář domácích tedy ani tentokrát neudržel čisté konto. Ostrava bojovala, ale bylo vidět že hokejově tahají za kratší konec a Akademici si zkušeně hlídali výsledek. Branku jsme neviděli ani během přesilovky 6 na 4 či do prázdné branky. Akademici tak opět zdolali Ostravu o dvě branky.

Ač oba zápasy mohla Plzeň vstřelit výrazně víc branek, s výsledky musí být spokojeni. Oba zápasy si velice zkušeně pohlídali a jedou do Ostravy v komfortní situaci. Na straně domácích můžeme vyzdvihnout brankáře Štekra, který soupeře nepustil do zápasu i kolektivní týmový výkon. Ostravu lze pochválit za zlepšený výkon a nasazení, ale pokud chtějí sérii zdramatizovat, budou muset přidat i hokejovou kvalitu.

Příští zápas se hraje ve středu, 1.3 v 17:30 v RT Torax Arena. Pro Ostravské to bude jedna z akcí roku, pro Akademiky je největší lákadlo zajistit si postup do semifinále. 

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři