Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Medvědi v play-off bojují proti Karlovce. Doma chtějí sérii vyrovnat

První domácí zápas play-off čeká HC MUNI v pondělí 27. února. Utkání začne ve 20:15 ve Sportcentru Lužánky. „Atmosféra na zimáku bude určitě skvělá a intenzivní, jak je v play-off zvykem. Každý hlas na tribuně se počítá a pomůže hráčům Masaryčky v boji o vítězství,“ sdělil manažer HC MUNI Jaroslav Garai.

Domácí zápas medvědů nabízí atraktivní studentskou zábavu. Fanoušci si mohou pořádně zakřičet, poznat nové lidi, včetně zahraničních studentů a zhlédnout ofenzivně laděný hokej. Dalším benefitem je prvních sto piv zdarma. Studenti svou účastí zároveň podpoří Masarykovu univerzitu v boji o ligový pohár. Vstupenky na zápas je možné koupit ZDE.

Hráči HC MUNI nejsou pouze z fakulty sportovních studií, ale tým tvoří studenti napříč univerzitou. Hokejisté jsou například z filozofické, pedagogické či právnické fakulty. Na soupisce klubu je dokonce jeden informatik. „To, že jsme z různých fakult vůbec nevadí. Společně bojujeme za jednu univerzitu, za jeden tým,” uvedl kapitán medvědů Pavel Tomaník. Studenty z různých fakult a oborů Masarykovy univerzity doplňuje pět hokejistů, kteří studují na jiných brněnských vysokých školách.

Klub HC MUNI se v letošní ligové sezoně těší výrazné podpoře fanoušků. Společně s fanoušky a studenty VUT se jim třeba podařilo vyprodat extraligový stadion Rondo. „Na tribunách lze potkat studenty ze všech deseti fakult Masarykovy univerzity, ale často nás podporují i zahraniční studenti,“ popsal Jaroslav Garai. Skvělou atmosféru na domácích zápasech si pochvalují zástupci klubu i samotní hráči. Masaryčku teď navíc čeká peprný souboj proti hokejistům Univerzity Karlovy. „Zápasy mezi Brnem a Prahou mají vždy speciální náboj a fanoušci na nich mohou zažít opravdu bouřlivou atmosféru a pořádný rachot,“ doplnil Jaroslav Garai.

Hokejisté Univerzity Karlovy, kteří obhajují loňské celkové vítězství v soutěži, zakončili základní část ligové sezony na třetí příčce. Medvědům patřila konečná šestá pozice v ligové tabulce. První vzájemný duel sezony na konci listopadu doputoval až do prodloužení. Karlovka tehdy porazila Masaryčku v poměru 4:3. Druhý zápas v polovině února byl dlouho vyrovnanou partií, třetí třetina však patřila hokejistům Univerzity Karlovy, kteří třemi rychlými góly rozhodli utkání ve svůj prospěch. Medvědi doma padli 1:6.

Čtvrtfinále play-off je hrané na tři vítězná utkání. Série odstartovala ve středu 22. února na ledě Karlovky, která potvrdila roli favorita a zvítězila 8:3. Hokejisté HC MUNI se nyní pokusí využít výhody domácího prostředí a výrazné podpory fanoušků a srovnat vývoj série.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři