Přesunout nahoru
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Engineers vyřídili Riders ve 3 utkáních. Na dalšího soupeře čekají

Vítězové základní části navázali na svou dlouhou šňůru výher a pardubické Riders porazili 3:0. První dvě utkání však nabídla celkem nečekaně dramatické závěry. Jak série probíhala? A s kým se Inženýři utkají v semifinále?

Než přistoupíme ke krátkému zhodnocení jednotlivých utkání (3:2, 8:5, 13:0), je důležité dát "credit" našemu soupeři. Riders Pardubice ve dvou utkáních předvedli bojovný play off hokej a i když v základní části skončili až na 8. místě, rozhodně proti favoritovi nedali svou kůži lacino. Ve třetím už doplatili na zranění a úzký kádr. Sérii provázela také zábavná memes přestřelka na sociálních sítích a o zábavu bylo postaráno nejen na ledě. Jen tak dál a uvidíme se příští sezónu!


Game 1: ENG 3:2 RUP

Nejtěsnější ze tří duelů byl ten první. Inženýři dlouho marně dobývali pardubickou hradbu kolem skvělé chytajícího brankáře Novotného. Navíc museli hned dvakrát dotahovat náskok soupeře. Vyrovnání na 2:2 z hole Kučery navíc přišlo snad v poslední setině druhé třetiny. V závěrečné části domácí spasil šťastný gól Dohnala z prakticky nulového úhlu a vedení 3:2 už si Engineers pohlídali a připsali si první bod.


Game 2: RUP 5:8 ENG

Divácky asi nejatraktivnější duel se odehrál před skvělou kulisou v pardubické Enteria aréně. Utkání nabídlo hned 13 branek a několik zvratů. Riders úřadovali výhradně v přesilových hrách a vstřelili v nich všech 5 svých gólů. Inženýři svými fauly dlouho nechávali soupeře v naději pomýšlet na dobrý výsledek. Naštěstí se vždy, když bylo potřeba, sami střelecky prosadili. Rozhodující branku na 6:5 si po krásné akci připsal Pavel Vaňous. Alespoň 1 bod si v tomto utkání připsalo hned 15 Inženýrů a opět se potvrdila síla kádru rozložená do všech čtyř formací.


Game 3: ENG 13:0 RUP

Poslední utkání bylo výrazně ovlivněno absencemi na straně Riders, kterým chybělo hned 5 hráčů základní sestavy. Engineers navíc poučeni z předchozích utkání nechtěli nechat nic náhodě a od prvních minut si šli za vysokým vítězstvím. K tomu přispěli střelecky hattrickem kapitán Blažek a Michal Kučera. Třetí bod tak znamenal radost domácích fanoušků a konec čtvrtfinálové série v nejmenším možném počtu utkání.


Koho si vyberou Engineers do semifinále? 

Volba soupeřů začne hned po skončení poslední čtvrtfinálové série, která se zatím stále hraje. Tou je duel mezi UK Hockey Prague a HC MUNI. Možná trochu nečekaně v ní zatím vede brněnský tým 2:1 a už v pondělí může doma rozhodnout o svém postupu a vyřazení loňského vítěze Poháru Jana Palacha! 

Pro vedení Engineers platí, že se musí rozhodovat mezi vítězem této série a budějovickými Black Dogs, kteří zvládli svou sérii s ústeckými North Wings v poměru 3:1. Tým, který si Inženýři do semifinále nevyberou, se potom utká s plzeňskými Akademiky. Ti také nenechali nic náhodě a podobně jako Engineers přejeli BO Ostrava 3:0 na zápasy. 


Čeká nás další napínavá část Play Off Univerzitní ligy! Sledujte pozorně sociální sítě, ať vám neunikne datum nejbližšího utkání a přijďte nás podpořit i na semifinále. Budeme vás potřebovat!

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři