Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Engineers si zvolili Karlovku, Akademici půjdou na Budějovice

V pátek si poslední postupové místo do semifinále zajistila pražská Univerzita Karlova, která v pěti utkáních vyřadila brněnskou MUNI. Pražští Engineers si do semifinále mohli opět vybrat svého soupeře. Vítězové základní části se utkají právě s Karlovkou a půjde tak o pikantní pražské derby. Na Akademiky zbyly Budějovice.

Čtvrtfinále Univerzitní ligy je minulostí. Z osmi týmů zbyla polovina, Pohár Jana Palacha však může získat pouze jeden jediný celek. Semifinálové bitvy jsou na programu od středy 15. března.

Engineers ukázali na UK Hockey Prague

Vítězové základní části přejeli 3:0 na zápasy nepříjemné Riders z Pardubic. Nováček v play off kladl během prvních dvou duelů solidní odpor, třetí utkání si Inženýři bezpečně pohlídali a zaslouženě slavili postup mezi čtyři nejlepší celky letošního ročníku. Jako držitelé Poháru ČAUS mohli opět vybírat svého dalšího soupeře, nyní je jasné, že o finále se pražský celek popere s nevyzpytatelnou Karlovkou.

Hokejisté z hlavního města řešili v posledním týdnu čtvrtfinálové série nepříjemnosti s ukradenou výstrojí, nakonec však mohli hráči v půjčené či nové výstroji odehrát zápasy a dokonali obrat proti celku z Brna. Po třech utkáních byla blíže k postupu MUNI, která zvládla ve druhém utkání srovnat krok a v Praze si připsala druhý bod. Hokejisté Univerzity Karlovy však nepolevili a v Brně předvedli dominantní výkon. Rozhodující páté utkání v Praze opanovali domácí a úspěšně vykročili za obhajobou Poháru Jana Palacha, která ovšem nebude vůbec jednoduchá.

Vzájemné zápasy se odehrály v letošním ročníku dva a pokaždé šlo o velmi zajímavé souboje. Zkraje ročníku zvládla zápas lépe Univerzita Karlova, která poměrem 3:1 opanovala velké utkání v Edenu. Druhé derby zvládli mnohem lépe Inženýři, kteří své soupeře deklasovali poměrem 5:0.

Akademikům zbyly nepříjemné Budějovice

Druhou dvojici budou v semifinále tvořit plzeňští Akademici, kteří se postaví budějovickým Black Dogs. Tyto celky se střetly i v loňských vyřazovacích bojích, a to ve stejné fázi pavouka. Akademici tehdy Budějovice vyřadili 2:0 na zápasy.

Plzeň v základní části obsadila druhou pozici, když v osmnácti kolech posbírala o pouhý bod méně než Engineers. O Pohár ČAUS se bojovalo do posledních zápasů, nakonec byli úspěšnější Pražané. Jako druhý tým základní části si Západočeši vybrali do čtvrtfinále Ostravu, která skončila na pozici číslo sedm s pěti výhrami. Akademici byli jasnými favority série, ale BO jim nedalo minimálně v prvních dvou duelech nic zadarmo. Výlet na východ republiky ke třetímu utkání si plzeňští hokejisté zpříjemnili jednoznačnou výhrou poměrem 12:1 a od té chvíle čekali na příštího soupeře.

Jihočeši odehráli v play off o zápas více, nakonec si ve čtyřech duelech poradili s kousavým Ústím, které je pro mnoho týmů z ligy nepříjemným soupeřem. Série nebyla pro celek z jižních Čech vůbec jednoduchá, nakonec však potvrdil roli mírného favorita a může se s Plzní utkat o místo ve finále. Black Dogs celý ročník táhnou velmi dobré výkony Matouše Masopusta, v play off se ukazuje ve velmi dobrém světle i útočník Tomáš Vochozka.

Cesta za trofejí bude však ještě dlouhá, nový šampión Univerzitní ligy musí vyhrát ještě šest duelů. Zápasy mezi Akademiky a Black Dogs byly v letošním ročníku poměrně vyrovnané. Západočeši však vyzráli na jihočeský celek v obou případech. Zkraje ročníku doma Plzeň zvítězila 4:1, koncem ledna uspěli i ve Winter Classics na Hluboké, kde zvládli lépe přestřelku a slavili výhru 4:3.


Semifinálové série začínají ve středu 15. března. Pokud nemůžete dorazit na pražskou Hvězdu či do plzeňské LOGSPEED CZ Arény, tak budou zápasy k vidění na ČT Sport Plus či Tipsport TV.

Autor: Denisa Veselá

Fotogalerie

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři