Přesunout nahoru
so 16. 3. 2024, 17:30
NWU
ENG
po 18. 3. 2024, 18:00
ENG
NWU
po 18. 3. 2024, 18:30
UKP
MUNI
čt 21. 3. 2024, 18:00
ENG
AKA
po 25. 3. 2024, 19:30
BDB
UKP
út 26. 3. 2024, 19:00
AKA
ENG
čt 28. 3. 2024, 18:30
UKP
BDB
čt 28. 3. 2024, 19:15
ENG
AKA
po 1. 4. 2024, 18:30
BDB
UKP

Konec sezony pro Ostravu

Letošní sezóna pro Ostravu skončila poměrně hořkým koncem.

V Únoru Ostrava ještě dohrávala zbytek základní části. Vzhledem k tomu, že se playoff boje nekompromisně blížily, chtěli si hráči BO napravit náladu po relativně nepovedené, do té doby odehrané, sezóně. 

První ze dvou zbývajících zápasů se jim podařil nadstandardně. Střetli se v něm s hráči VUT Cavaliers Brno a pohodlně je dokázali převálcovat poměrem 13:3. Nejen že se podařilo Matěji Potočnému a Filipu Byčkovovi vstřelit hattrick, pět kanadských bodů v tomto utkání navíc nasbíral Viliam Béreš, Vojtěchu Ševěčkovi se kanadských bodů dokonce podařilo šest, a to za jeden gól a pět asistencí. BOčko tedy vypadalo, že se vzpamatovává a působilo sebevědomým dojmem.

Náladu si pak ostravané chtěli ještě vylepšit v posledním zápase základní části, ve kterém na svém domácím ledě přivítali rivala z Olomouce. Byť do tohoto zápasu vstupovali domácí jako favorité, projevila se negativní bilance s tímto soupeřem a BO se tak celý zápas spíše trápilo. V zápase sice třikrát vedli, hráči Olomouce však vždy dokázali vyrovnat a v závěru dokonce o dva góly odskočili. Ostravanům se podařilo ve hře bez golmana vedení Olomouce snížit, na vyrovnání už ale nezbýval čas, a tak se z výhry 5:4 radovali hráči Univerzity Palackého.

Pak přišlo losování soupeřů do bojů play-off. Vzhledem k tomu, že se BO umístilo v druhé polovině tabulky, nezbývalo nic jiného, než jen čekat, kdo si Ostravu vybere. V momentě, kdy si první Engineers vybrali poslední postupové Pardubice, přišla řada na výběr Akademiků z Plzně. Ti si do play-off vybrali právě BO.

První dvě utkání se odehrály na plzeňském ledě, nejprve ve středu 22.2. a pak hned na druhý den 23.2. Obě utkání se nesly v podobném duchu. Akademici byli ti, kdo měl v utkáních navrch a v obou případech dokázali ostravanům nastřílet tři góly. Až potom se vždy BO dokázalo prosadit, nicméně si výhru už plzeňští pohlídali. V prvním zápase se tedy domácí radovali z výhry 4:2, v tom druhém padlo na obou stranách o gól méně a konečný výsledek byl 3:1

Série se stěhovala do Ostravy, kde si hráči BO Ostrava věřili, že dokáží pro ně nepříznivý stav vyrovnat. Zájem o tento zápas se strany ostravských fanoušků byl vysoký a do haly přišlo BO povzbudit necelých 1500 diváků. Bohužel však jen přihlíželi totálnímu nezmaru ze strany ostravských hokejistů. Zatímco se jim v utkání nepovedlo skoro nic, Akademici měli po celou dobu obrovskou herní pohodu a předváděli to, díky čemu si právem zasloužili druhé místo v tabulce po základní části. Utkání nakonec skončilo 1:12 z pohledu domácích a šlo tak o jejich zatím nejvyšší prohru. 

Sezóna tak pro BO Ostrava skončila velmi hořce. O to horší prohra byla v tom, že byla na domácím ledě před takovým počtem fanoušků. Nezbývá nic jiného, než jen sportovně pogratulovat Akademikům a popřát jim co nejlepší výsledek v dalších kolech. Hráči BO Ostrava tímto děkují všem fanouškům za přízeň nejen v posledním zápase, ale také v celé letošní sezóně a slibují, že příští rok bude lepší.

Děkujeme!


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři