Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Black Dogs se zahryzli do soupeře

Mečbol mohli získat Akademici v pondělí v hokejovém centru Jaroslava Pouzara. Výsledek však znamená, že se tam v letošní sezóně ještě jednou podívají.

Zatímco Budweis i tentokrát naskočil v plné sestavě, dokonce přibyl Grauer, Akademikům vypadl střelec vítězného nájezdu a jedné branky, Štěpán Říha. Plzeňští tak dorazili do Budějovic jen se třemi ofenzivními lajnami.

Začátek zápasu byl opatrnější, až do vyloučení Prachaře v 9. minutě. To Budějovice po perfektně sehrané kombinaci potrestali po 20 vteřinách a šli do vedení. Trefil se z mezikruží kapitán a nejlepší střelec Matouš Masopust. Od té doby se kormidla ujmuli Akademici, kteří měli více ze hry, ale branku nedali.

Druhá třetina pokračovala v podobném stylu. Akademici měli více ze hry, často vysoko napadali, ale Black Dogs hodně hrozil z protiútoků. 

Další branky jsme se dočkali až ve třetí třetině. V 43. minutě Štochlovi sjel puk z hokejky, a jelikož byl poslední, tak Jan Janoch, který mu puk uloupil jel na Štekra sám a poradil si s ním forhendovou kličkou. Za minutu šli Akademici do další přesilovky, ale ta dopadla nejhůře jak mohla. Ztratili v ní totiž puk a budějovičtí šli do protiútoku 2 na 1. Jan Janoch nesobecky poslal puk na Matouše Masopusta a ten vstřelil třetí branku. Akademici se nevzdávali, ale nedařilo se jim vstřelit branku. Ta přišla až v 56. minutě, kdy hosté odvážně odvolali brankáře a trefil se obránce Jakub Štochl. Hon za vyrovnáním byl ale rychle zhatěn, protože Akademici vyfasovali další dvouminutový trest. Po něm se ještě jednou pokusili odvolat, ale tentokrát prázdnou branku využil Jan Janoch a utkání definitivně rozhodl na 4:1.

Black Dogs tentokrát vyšlo všechno. Ač to opticky byl prakticky vyrovnaný zápas, domácí byli šťastnější. Zásluhu na tom má především lajna Matouš Masopust, Krcho a Janoch, kteří byli u všech branek, a také Marek Dvořák, který svou branku zamknul. Stav série je tak 1:1 a nutno říci, že naprosto zaslouženě.

Třetí zápas nás čeká již ve čtvrtek 23.3 v plzeňské Logspeed CZ Aréně od 18:00. Kup si i ty svůj lístek a doraž podpořit Akademiky!


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři