Přesunout nahoru
so 16. 3. 2024, 17:30
NWU
ENG
po 18. 3. 2024, 18:00
ENG
NWU
po 18. 3. 2024, 18:30
UKP
MUNI
čt 21. 3. 2024, 18:00
ENG
AKA
po 25. 3. 2024, 19:30
BDB
UKP
út 26. 3. 2024, 19:00
AKA
ENG
čt 28. 3. 2024, 18:30
UKP
BDB
čt 28. 3. 2024, 19:15
ENG
AKA
po 1. 4. 2024, 18:30
BDB
UKP

Plzeň je krůček od finále, v Praze se bude hrát rozhodující duel

V uplynulém týdnu se v rámci semifinále Univerzitní ligy ledního hokeje odehrál čtyřlístek zápasů. V sérii mezi Budějovicemi a Plzní nejprve Black Dogs srovnali krok, Akademici však ve čtvrtek přidali druhou výhru a mají mečbol. Pražské derby nabídlo také dva duely a oba celky drží domácí neporazitelnost, série je momentálně vyrovnaná po dvou výhrách na každé straně. Ve středu čeká pražské týmy rozhodující duel na pražské Hvězdě.

Budějovice srovnaly v pondělí krok

V pondělí přijeli Akademici do Budějovic. Střelecký účet zápasu otevřeli ve druhém zápase série domácí. Matouš Masopust obdržel přihrávku zpoza branky mezi kruhy, budějovický snajpr se z první nemýlil. Hosté si také vypracovali mnoho šancí, Dvořák však zůstal nepřekonán.

Druhá perioda branku nepřinesla, Plzeň byla v tomto úseku hry hodně nepříjemná, domácí naopak hrozili z rychlých protiútoků, změna skóre se však nekonala.

Ve třetí třetině Black Dogs navýšili své vedení, Štochlovu hrubku při rozehrávce potrestal Jan Janoch, který plzeňskému obránci ukradl kotouč a z blízkosti překonal Štekra. Budějovice uspěly i o dvě minuty později, ve vlastním oslabení domácí ujeli do přečíslení a na konci úspěšné kombinace stál Matouš Masopust. Akademici si vyzkoušeli hru v šesti, která poměrně rychle přinesla branku. Jakub Štochl zakončoval z první po přihrávce zpoza branky. Druhý pokus o hru bez gólmana však už úspěšný nebyl, naopak Jihočeši si pojistili vítězství trefou do prázdné, kterou vyslal Jan Janoch.

Black Dogs Budweis – ZČU Akademici Plzeň 4:1 (1:0, 0:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 10. M. Masopust (Krcho, Janoch), 43. Janoch, 45. M. Masopust, 60. Janoch – 56. Štochl (Reitspies, Hanzlík).

Engineers si vzali vedení v sérii zpět

Na pražskou Hvězdu dorazili hokejisté Univerzity Karlovy, kteří v pátek před domácím publikem dokázali srovnat v sérii krok. A právě hosté byli v první dvacetiminutovce lepším celkem. Karlovka dokázala najít chyby v defenzivě Engineers a mnohokrát postrašila Maličkaye. Gólman Inženýrů byl dokonce překonán, a to hned v páté minutě, kdy byli hosté nebezpeční hned po vhazování, vyraženou střelu našel Tomáš Krchňák, který touš napálil pod víko.

Ve druhé třetině se domácí herně zvedli a velmi rychle srovnali na 1:1, úspěšným střelcem byl František Januška, který se prosadil střelou nad rameno Maška. O minutu později mohli jít Inženýři dokonce do vedení, ale Januška nezužitkoval svůj nájezd dobře. Na druhé straně zvonila pouze branková konstrukce. V polovině utkání šli vítězové základní části do vedení. Během signalizované výhody se puk odrazil do slotu na Tomáše Šímu, který okamžitě dorážel pod horní tyč. Pětatřicátá minuta znamenala další kotouč v brance hostů, zmatku v útočném pásmu využil najíždějící Pavel Vaňous a zavěsil pod víko. Snovou třetinu uzavřel svou trefou Marek Šonský, který vypálil z první.

Ve třetí třetině Engineers přepnuli z ofenzívy na defenzívu a všechny pokusy hostů úspěšně likvidovali. Vítězové základní části tak přidali druhý bod a v neděli mohli rozhodnout o postupu.

Engineers Prague – UK Hockey Prague 4:1 (0:1, 4:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 23. Januška (Šíma), 30. Šíma (Blažek), 35. Vaňous (Raiterman, Matějka), 38. Šonský (Dohnal, Kučera) – 5. Krchňák (Odehnal, Glitta).

Akademici přidali druhý bod

V plzeňské LOGSPEED CZ Aréně se konalo poměrně velké drama. První gólová akce byla k vidění v 16. minutě, kdy skóre zápasu otevřel Jan Kalus, který z pravého kruhu vystřelil na Dvořákovu bránu. O tři minuty později předvedli Akademici další parádičku, vynikající souhru první útočné letky zakončoval s hokejkou mezi nohama Marek Princl, tohle bylo na nominaci do Zlaté helmy.

Druhá dvacetiminutovka přinesla mnoho šancí na obou stranách, Budějovice se snažily vrátit do zápasu, ale Štekr byl proti. Na druhé straně ledové plochy naopak chyboval Dvořák a Vít Reitspies vystřelil do odkryté části klece Budějovic.

Před začátkem třetí části se do brankoviště hostů podíval Dominik Ludvík. Jihočeši slušně šlápli na plyn a během chvilky se jim podařilo snížit na rozdíl jediné branky. Nejprve se ve správný čas na správném mstě nacházel Dominik Kaisler a dorazil kotouč do brány. O necelou půl minutu později předvedl dělovku od modré čáry Jiří Kubeš, který překonal Štekra. V 54. minutě Západočeši opět odskočili, Jan Kalus vybojoval puk ve středním pásmu a krásnou střelou z levého kruhu překonal Ludvíka nad lapačkou. Black Dogs se ještě podařilo snížit, když se při hře bez gólmana v přesilovce prosadil Jan Janoch. To však bylo vše, a tak si Plzeň připsala druhou výhru v sérii.

ZČU Akademici Plzeň – Black Dogs Budweis 4:3 (2:0, 1:0, 1:3)

Branky a nahrávky: 16. Kalus (Princl), 19. Princl (Reitspies, Soukup), 38. Reitspies (Kalus, Princl), 54. Kalus – 44. Kaisler (Krtek, Anderle), 44. Kubeš (Vochozka, Kaisler), 60. Janoch (Krtek, Vochozka).

Karlovka přežila první mečbol soupeře

Neděle nabídla další nálož Univerzitního hokeje. Na ICERINKU se odehrálo čtvrté semifinále mezi pražskými celky, Engineers pokukovali po premiérovém postupu do finále. První třetina nabídla aktivní hokej z obou stran, avšak žádné vyložené šance k vidění nebyly a gólmani si se všemi nepříjemnostmi dokázali s lehkostí poradit.

Podobně vypadala i druhá dvacetiminutovka. Velikou šanci měla hned zkraje domácí Karlovka, ale přečíslení dva na nikoho zůstalo neproměněno. Jinak se hra přelévala ze strany na stranu a šancí bylo k vidění více, branka však nepadla žádná.

Mnoho šancí nabídla i třetí třetina, ale gólmani obou týmů působili jako neprůstřelné zdi a podávali velmi dobré výkony. Rozhodovalo se tak až v prodloužení. V 63. minutě předvedl parádní individuální akci Viktor Martínek, který strhl zápas na stranu obhájců titulu. Útočník Karlovky nabral kotouč v neutrální zóně, protáhl se kolem mantinelu, vybruslil před branku a překonal Maličkaye.

UK Hockey Prague – Engineers Prague 1:0pp (0:0, 0:0, 0:0 – 1:0)

Branky a nahrávky: 63. Martínek

Semifinálová klání Univerzitní ligy pokračují i už v pondělí 27. března, hrát se bude v Budějovicích, středa bude patřit vyvrcholení Pražského derby. Případný pátý duel mezi Akademiky a Black Dogs se bude hrát ve čtvrtek. Všechny zápasy budou k vidění na ČT Sport Plus či TV Tipsport.

Fotogalerie

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři