Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Sezóna pro Black Dogs končí, postupují Akademici

Black Dogs Budweis se musejí se sezonou rozloučit v semifinále. V něm nestačili na plzeňské Akademiky, kteří na jihu Čech vybojovali klíčový postupový zápas. Sérii ovládli poměrem 3:1. Akademikům k výhře v pondělím zápase stačily pouhé dvě branky. Black Dogs se neprosadili.

Začátek utkání byl poměrně rozvážný. Šancí jsme příliš neviděli. A když ano, gólmani byli úspěšní. Až v polovině třetiny mohli hosté přidat první branku, když dostali k dispozici první přesilovou hru. V ní ale paradoxně musel zasahovat Jonáš Štekr při protiútoku domácích. A několik zásahů také musel přidat o chvíli později, kdy první přesilovku hráli Black Dogs. Dvakrát od modré střílel Hrůša, zmíněný Štekr byl ale tam, kde bylo třeba. Akademici se dostali do vedení s koncem první periody. Ve vlastním oslabení totiž ujel z pravé strany Jan Kalus a dostal plzeňské tým do vedení. 

Na startu prostředního dějství se po vhazování ke kotouči dostal Matouš Masopust, z mezikruží ale nenasměroval kotouč tam, kam by potřeboval. Akademici měli možnost vedení navýšit v další přesilovce. Dominik Ludvík v domácí brance ale příliš práce neměl a vedení hostů tak bylo stále jednobrankové. 

Další perioda začala rozvážně. Až poté domácí udělali chybu v rozehrávce, kterou mohl zužitkovat Reitspeis, jenže netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Black Dogs poté drželi kotouč na svých hokejkách o něco více a snažili se být aktivnější, ovšem bez gólového efektu. Naopak to byli Akademici, kteří zhruba v polovině periody zvýšili vedení na dvoubrankové. Princl poslal přihrávku na Jana Kaluse, kterému stačilo trefit prázdnou klec - 0:2. Jihočeši následně zkoušeli překonat Štekra v plzeňské svatyni a alespoň se přiblížit vyrovnání. Akademiky ovšem gólově nepřekonali a se sezonou se tak musejí rozloučit před branami finále. 

Statistiky utkání:

Black Dogs Budweis - Akademici Plzeň 0:2 (0:1, 0:0, 0:1), stav série 1:3

Black Dogs Budweis: Ludvík (Marek Dvořák) – A. Hrůša, Kubeš (A), Krtek, Grauer, Hubáček, Svoboda, P. Hrůša – Matěj Dvořák, Přívozník, Krcho – Anderle, Janoch, Š. Masopust – Kaisler, Vochozka (A), M. Masopust (C) – Rolínek, Kronus. Trenér: David Oulík

Akademici Plzeň: Štekr (Varga) – Soukup, Beer (C), Štochl, Prachař (A), Malý, Sklenička – Šiška, Princl, Morawetz – Roubal, Markov, Kalus (A) – Šibra, Říha, Reitspies – Folda, Hanzlík. Trenér: Tomáš Ceperko

Rozhodčí: Glanc, Červenka – Jindra, Štěpánek. Diváci: 149. Střely na branku: 28:36. Vyloučení: 8:5. Využití: 0:1.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři