Přesunout nahoru
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Hvězda nedobyta

O první bod ve finálové sérii se poprali Engineers Prague s Akademiky Plzeň. Hrálo se na domácím stadionu Engineers, pražské Hvězdě, kde to Pražanům mimořádně sedí.

Domácí tým se musel obejít bez kapitána Blažka, hosté postrádali Sysla. Oba týmy jinak měly v podstatě plnou soupisku a finále mohlo začít.

První třetina vyšla lépe domácím. Plzeňští si nevěděli rady s jejich pastí ve středním pásmu a navíc v 11. minutě se prosadil střelou z dálky náhradní kapitán Vobořil. Hra se přelévala ze strany na stranu, ale trochu více ze hry měli Engineers, kteří zaslouženě vedli.

V druhé třetině se hra Akademiků zvedla. Nejprve měl šanci Kalus, ve 27. minutě pak Štěpán Hanzlík bezchybně trefil teploměr domácího brankáře a srovnal na 1:1. Druhá polovina třetiny patřila znovu Engineers. Velký podíl na tom měli hned 3 vyloučení Akademiků, kteří se tak museli téměř pořád bránit. Branku však zvládli uhájit a do třetí třetiny se tedy šlo za nerozhodného stavu.

Třetí třetinu se nijak zásadně ráz hry nezměnil. Akademici dostali šanci zahrát si přesilovku 4 na 3, ale až trestuhodně jí promrhali, když si nevytvořili vážnější šanci. Štěstí se nakonec přiklonilo na stranu domácích. Tomáš Kadlec dostal přihrávku od Dohnala a z první zkoušel zakončit. Puk mu tak zvláštně poposkočil, až se ze střely stal lehký dloubáček, který překvapil Štekra. Obrovská rána pro hosty. A bylo ještě hůř. Za minutu a půl se pustil do rychlého protiútoku Šonský s Fabiánkem, a druhý jmenovaný z první vymetl šibenici. S Akademiky to už vypadalo bledě. Naději jim dal ještě při odvolaném brankáři Štochl, který poslal střelu od modré, kterou nejspíše někdo tečoval a Maličkay byl krátký. Akademikům zbývalo 47 vteřin na vyrovnání. Tentokrát už byl Maličkay jistý a další střelu už do branky nepustil.

Engineers tedy získali první bod v sérii a Akademiky doma čeká těžká práce. Další utkání se odehraje ve středu, 5.4 v 19:00 v LogspeedCZ Aréně

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři