Přesunout nahoru
so 16. 3. 2024, 17:30
NWU
ENG
po 18. 3. 2024, 18:00
ENG
NWU
po 18. 3. 2024, 18:30
UKP
MUNI
čt 21. 3. 2024, 18:00
ENG
AKA
po 25. 3. 2024, 19:30
BDB
UKP
út 26. 3. 2024, 19:00
AKA
ENG
čt 28. 3. 2024, 18:30
UKP
BDB
čt 28. 3. 2024, 19:15
ENG
AKA
po 1. 4. 2024, 18:30
BDB
UKP

Z hráče Riders asistentem trenéra. Jaká byla cesta Lukáše Bezděka?

V první kompletní sezoně Riders v Univerzitní lize oblékal červenobílý dres a válčil za nováčka ligy na ledě. V uplynulém ročníku však přijal Lukáš Bezděk novou výzvu a přesunul se na místo asistenta trenéra. Jak se tento přesun zrodil, co první ročník v nové roli přinesl a jaká jsou očekávání do budoucna? Nejen o tom se rozpovídal v rozhovoru pro klubový web.

Ještě v sezoně 2021/2022 Lukáš Bezděk oblékal dres Riders. Ve 14 odehraných zápasech posbíral stejný počet bodů a vedl týmovou produktivitu, jak na sezonu v pardubickém dresu řízný obránce vzpomíná? „Vzpomínám na tohle období hrozně rád, i když pro nás v Riders ta sezóna nebyla vůbec lehká. Spoustu zápasů jsme odehráli v okleštěné sestavě. Pak se to také podepsalo na našem bodovém skóre a nepostupu do play off. Naopak pro mě osobně to byla sezóna skvělá, konečně jsem byl schopen po pár letech tahanic se zraněnou nohou hrát na 100 %.“

V roce 2019 dokonce oblékl reprezentační dres a s českým výběrem se vydal na Univerziádu do Krasnojarsku. I tento turnaj mu zůstal hluboko v paměti. „Všem bych moc přál, aby se na Univerziádu mohli podívat. Byla to opravdu ‚olympiáda‘ se vším všudy včetně programu či olympijské vesnice. Je hrozně úsměvné se podívat na soupisky týmu v KHL nebo reprezentaci Kazachstánu, a vidět svoje bývalé soupeře,“ přiznal bývalý obránce Riders.


V dresu pardubických Riders odehrál Lukáš Bezděk pouze jednu sezonu, i když by rád pokračoval i dál, pravidla už mu nástup na ledovou plochu neumožňují. Proto si před uplynulým ročníkem velmi rychle plácl s vedením týmu a hlavním trenérem Martinem Šejbou, aby mohl s týmem zůstat i nadále, avšak pouze v roli trenéra.

„Moje v role týmu je taková, že se snažím Martinovi trochu ulehčit práci, na kterou byl loni de facto sám. Rozdělili jsme si zápasy, on má útočníky, já obránce. Ale i přesto během zápasu komunikujeme a herní situace řešíme společně. Jsou tréninky, kdy má Martin svou práci, takže trénink vedu já, jinak ho má v režii Martin, přeci jen je zkušenostmi daleko vepředu,“ popisuje konkrétněji náplň své práce v Riders.

Pro sedmadvacetiletého trenéra jde o první větší štaci spojenou s koučováním. Ještě těžší to musí být v situaci, kdy někteří jeho svěřenci byli ještě loni spoluhráči. „Ještě si na to stále zvykám a jsou chvíle, kdy bych se nejradši opět oblíknul a šel na led. Nejhorší jsou pro mě situace, když se na ledě trochu přiostří, mám tyhle vypjaté situace rád, stejně tak pokud jsou ke konci zápasu důležité momenty, ale v tomhle moc klukům ze střídačky nepomůžu, takže přichází role trenéra, snažit se je trochu uklidnit a mít klidnou hlavu, přeci jen, odehrát si to pak musí na ledě sami. A co se týká respektu, myslím, že tam není nějaký problém, dokonce i nás Mr. Backhand (obránce Jakub Muška – pozn. red.) občas poslechne. Ale s Martinem se snažíme hlavně o to, aby kluky hokej bavil a vyhrávalo se,“ přiblížil.


Za uplynulý ročník zažil s týmem hned několik důležitých zápasů. Které z nich mu však utkvěly nejvíce v paměti? „Co se týká letošní sezóny, tak bych asi vyzdvihl dva momenty. První byl Top zápas semestru, protože to, co se povedlo hlavně Vácovi s Mouchou, bylo skvělý. Tolik fanoušků podle mě moc našich kluků nezažilo. A druhý moment byl zapas play off doma. Vlastně bych dodal ještě jeden moment, u kterého jsem bohužel nebyl, ale ‚Loupež‘ sezóny v Ostravě,“ měl hned jasno.

Nový ročník Univerzitní ligy sice oficiálně začne až ve druhé polovině září, v týmech už se však vše nyní připravuje na další ročník. A jaká má asistent Riders očekávání? „Doufám, že se hlavně sejdeme všichni ve zdraví, pořádně potrénujeme, a opět se dostaneme do play off a zase posuneme Riders. Ač jako Hradečák musím uznat, že Pardubice jsou prostě hokejové město a i Riders si zaslouží hrát dobrý hokej, na který natáhneme snad nejen studenty.“

Autor: Denisa Veselá

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři