Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Přál bych si, aby na nás chodilo co nejvíce diváků, vzkazuje Martin Šejba

O krátké ohlédnutí za uplynulým ročníkem se v nejnovějším rozhovoru podělil hlavní trenér Riders Univerzity Pardubice Martin Šejba. Zhodnotil, s čím byl v uplynulém ročníku spokojený a v čem musí hráči naopak přidat. Zároveň poodhalil, čemu se věnuje, když zrovna netrénuje pardubické vysokoškoláky.

Už po základní části hodnotil trenér pardubických Riders výkon svého týmu dobře. „Základní část pro nás dopadla dobře, ačkoliv umístění mohlo být vzhledem k průběhu některých zápasů lepší, splnili jsme cíl, kterým bylo probojovat se do play off, takže za to jsme velmi rádi,“ uvedl před vyřazovacími boji.

Nyní zkušený kouč svůj pohled na věc rozvedl. Co byla pozitiva pardubické hry a co naopak potřebují hráči ještě vyladit?

„Určitě si do příští sezony přenáším to, že se dá hrát vyrovnané utkání s každým soupeřem v soutěži. Vše je to ale podložené dobrou obrannou činností všech hráčů na ledě. Co chceme naopak zlepšit je jednoznačně hra s kotoučem a hra v útočném pásmu,“ přiznal Šejba.


Před posledním ročníkem se k týmu připojil asistent Lukáš Bezděk, který byl výraznou posilou pro trenérský štáb.

„Jednoznačně hodnotím spolupráci pozitivně, člověk potřebuje parťáka na střídačce. Občas je potřeba jiný názor, jiný úhel pohledu na hru, a když tam je člověk sám, tak občas nějaké věci jednoduše přehlédne. Role jsou jasné, já mám na starost útok a Bezďa obranu. Jinak Lukáš ještě dohlíží na zapracování před zápasem a na hudbu v kabině. Na mě padá ta těžší role, být za vše zodpovědný,“ zasmál se Martin.

Univerzitní liga skončila už v dubnu, letošní ročník ovládli Akademici z Plzně. Pardubice už však měly volno od začátku března, kdy jim stopku ve čtvrtfinále vystavili pozdější finalisté Engineers Prague. A co tedy Martin Šejba dělá, když nekoučuje Riders?

„No, trénuji… Kromě trénování Riders mám ještě své hlavní zaměstnání, a to trénování mládeže v hokejovém klubu v Chrudimi. Ale když už je volno, tak ho trávím na rybách nebo na golfu,“ svěřil se bývalý útočník, který v minulosti prošel mládeží Dynama.


Zároveň Šejba poodhalil, jak probíhá letní příprava: „Je vlastně úplně individuální, takže jsem na kluky fakt zvědavej. První led máme v plánu 31. července.“

Sezóna se nejspíše rozběhne přípravnými duely v rámci Uni Cupu na přelomu srpna a září, základní část příštího ročníku pak odstartuje v druhé polovině září. A jaké jsou cíle Riders?

„Chceme znovu útočit na play off a hlavně bych si přál, aby na nás chodilo co nejvíce diváků,“ přiznal Šejba.

Univerzitní liga udělala velký skok především na sítích, rostoucí kvalita je však k vidění i na ledě. „Jednoznačně to vnímám, liga má dobrou úroveň a některé zápasy jsou fakt skvělé,“ souhlasil pardubický trenér.

Autor: Denisa Veselá

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři