Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Sezonu Karlovky odstartoval tradiční TryOut!

Stejně jako každý rok, nový ročník v týmu Univerzity Karlovy začal tradičním TryOutem pro nové hráče. Na domácím stadionu Škoda Icerink v pražských Strašnicích se sešla třicítka nových uchazečů o místo v týmu a opět se potvrdilo, že zájem o univerzitní ligu je čím dál větší a kvalita nových uchazečů má vzestupnou tendenci.

Každoroční TryOut je hodně očekávanou událostí, která zpestřuje start sezony v každém z univerzitních týmů. Nejinak tomu je i v mužstvu UK, o který je tradičně ohromný zájem. Realizační tým Karlovky pro letošní sezonu může opět vybírat z více než padesáti hráčů. V loňském roce prošel hráčský kádr, po zisku premiérového titulu, výraznou přestavbou a s omlazeným mužstvem dokázal vybojovat bronzové medaile a byl krůček od účasti ve finálové sérii. Cílem pro letošní TryOut je vhodně doplnit tým a vrátit se zpět na trůn.

TryOut byl rozdělen do dvou částí, které měli hráče prověřit a ukázat jejich silné a slabé stránky. Na hráče čekali 2 hodiny dřiny pod vedením hlavního trenéra Aleše Hybnera. V první fázi měli hráči prostor k tomu, aby se po letní přestávce rozhýbali, a pak už se šlo na věc. Tempo tréninku bylo vysoké a chuť kluků poprat se o místo v týmu byla opravdu vidět. Už první cvičení pomalu začala odkrývat, které z hráčů bude po dobu tréninku vedení týmu sledovat.

Schopnosti a dovednosti hráčů ale nelze rozpoznat jen na základě cvičení. Vedení týmu chtělo vidět hráče i v herních situacích a k tomu sloužila druhá část TryOutu, řízená hra. Postavit hráče do situace, ve kterých se musejí rozhodovat mezi mnoha možnostmi, hledat řešení pod tlakem soupeře a v rychlosti. Zde se ukáže rozdíl mezi hráči, kteří mají smysl pro hru a těmi, kteří jej nemají. Právě hráče s herním myšlením, ale i fyzickou zdatností, management týmu na TryOutech hledá, aby dokázal vhodně doplnit soupisku pro nadcházející sezonu.

Manažer týmu Josef Vošahlík věří, že právě takové hráče na TryOutu potkal a o své dojmy se s námi podělil. „Na TryOut jsem se ohromně těšil, jelikož papírově se měli na zkušebním tréninku objevit zajímaví hráči. Což se také potvrdilo a do další fáze přípravy se dostalo hned 13 borců. A moc se těším, až je uvidím v přípravných utkáních. Věřím, že mají někteří z nich velkou šanci nejen vybojovat si místo v týmu, ale hrát v něm i důležitou roli.“

Do přípravného období s týmem postoupil jeden brankář, šest obránců a osm útočníků, kteří budou v přípravných utkáních bojovat o své místo v týmu. Míst v týmu ale není tolik a nováčci musí dokázat, že na soupisku patří a jsou schopni týmu přispět a pomoci k návratu na vrchol.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři