Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Hokejový souboj univerzit přichází do Prahy! V holešovické aréně zaútočí na divácký rekord univerzitní ligy.

2. listopadu bude pražská univerzitní scéna žít hokejem. V holešovické sportovní hale totiž dojde na prestižní Hokejový souboj čtyř největších pražských univerzit. V rámci jednoho večera zažijí studenti a absolventi ČZU, VŠE, UK a ČVUT dvě kompletní hokejová utkání, nadupanou show na stadionu a následnou afterparty na pražském Výstavišti.

Hokejový souboj univerzit není v Univerzitním hokeji žádným nováčkem. Akce, která vznikla v Brně a zažije tam letos v říjnu už svůj 7. ročník souboje MUNI a VUT získala v roce 2022 také prestižní cenu za Nejlepší fanouškovský zážitek na konferenci Sport Alive.

“Nechtěli jsme, aby studenti pražských univerzit byli ochuzeni o největší akademickou sportovní událost v Česku, proto přinášíme formát Hokejového souboje univerzit do pražské metropole. Máme podporu všech univerzit a věříme, že překonáme současný divácký rekord ULLH, který drží právě brněnský souboj,” říká Tomáš Hlaváč, předseda České asociace univerzitního hokeje. 

„Jsme rádi, že se nám podařilo domluvit se s pražskými týmy a rozšířit tak naší akci i do Čech. Věříme, že v Praze navážeme na každoroční obrovský zájem o náš Hokejový souboj univerzit a vyprodáme i holešovickou sportovní halu, což by byl obrovský úspěch pro Univerzitní hokej v Česku,“ dodává absolvent VUT a jeden ze zakladatelů brněnské akce Filip Vojáček.


Co čeká na fanoušky univerzitního hokeje? Od 17 hodin se proti sobě utkají týmy České zemědělské univerzity a Vysoké školy ekonomické v Praze. Od 20 hodin pak týmy Univerzity Karlovy a Českého vysokého učení technického v Praze. Novinkou je předání pohárů na konci každého utkání pro vítězný tým a veletrh studentských spolků a univerzitních aktivit v útrobách stadionu. Na akci navazuje afterparty v Křižíkově pavilonu nedalekého pražského Výstaviště.

„Univerzitní sport včetně hokeje hraje ve studentském životě v posledních letech výraznou roli. Máme řadu sportovkyň a sportovců, kteří skvěle zvládají studium i sport, pořádáme mnoho sportovních akcí a tradiční Rektorské sportovní dny. Jsme proto rádi, že se jedna z nejkvalitnějších akcí hokejové scény uskuteční nově i v Praze,“ shoduje se rektorka Univerzity Karlovy profesorka Milena Králíčková s rektorem ČVUT docentem Vojtěchem Petráčkem, rektorem VŠE docentem Petrem Dvořákem a rektorem ČZU profesorem Petrem Skleničkou, jejichž podpisy obsahuje zakládající listina celé akce.

Vstupenky a další informace o akci lze najít na oficiálních webových stránkách bitvaoprahu.cz


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři