Přesunout nahoru

Engineers představili novou identitu a vyhlásili útok na rekord!

Před začátkem pátého ročníku Univerzitní ligy ledního hokeje přinášíme novinku přímo z Prahy. Engineers Prague představují zásadní změnu. . . Nově bude klub vystupovat pod názvem ČVUT Engineers Prague. Oficiálně tak budou Inženýři reprezentovat primárně České vysoké učení technické v Praze. Zároveň s tímto oznámením dochází i ke změně loga. To nové vychází ze znaku právě Českého vysokého učení technického v Praze.

Nejen tyto zprávy byly součástí slavnostního odhalení, které se konalo ve středu 13. září 2023 na půdě Rektorátu ČVUT v Praze. Křtu se zúčastnili kromě nejvyšších představitelů ČVUT také zástupci klíčových partnerů našeho hokejového týmu. K dlouholetým partnerům se nově připojují i společnosti Bühler Group a Pražská energetika (PRE). S novým názvem budou ČVUT Engineers nastupovat nejen v univerzitní lize, ale také v rámci Hokejového souboje univerzit: Bitva o Prahu. Ta se uskuteční již 2. listopadu a hned svým prvním ročníkem v novém formátu bude chtít pokořit rekord ULLH v návštěvnosti, které doposud drží brněnský Hokejový souboj univerzit z minulé sezóny.


Co stojí za rozhodnutím změnit identitu?

“Hlavním faktorem je vize projektu univerzitních lig NSA, kde má každý tým reprezentovat jen jednu univerzitu. Druhým důvodem je letošní pořádání Bitvy o Prahu, která se nově stane součástí ULLH, a my jsme chtěli zachovat účast všech čtyř univerzit. Proto muselo dojít k výběru jedné primární univerzity a volba padla na ČVUT, kde má náš klub nejsilnější fanouškovskou základnu a kde máme dlouhodobě nejsilnější podporu,” vysvětluje Aleš Příhoda, prezident klubu. 


Znamená to, že vzniknou separátní hokejové týmy VŠE a ČZU? 

“Tímto krokem dáváme i prostor pro vznik nových univerzitních hokejových mužstev na ČZU a VŠE v Praze. Přípravy už běží a já věřím, že v příštím roce přivítáme v ULLH nové členy, čímž vznikne příležitost pro ještě více mladých sportovců účastnit se tohoto unikátního projektu,” říká Tomáš Hlaváč, předseda České asociace univerzitního hokeje. 


A jak je tato změna vnímána na univerzitě?

“Jsme moc rádi, že klub ČVUT Engineers Prague reprezentuje naši univerzitu. Za osm let své existence se z něj stal jeden z nejvýznamnějších studentských zájmových spolků, získal si spoustu podporovatelů z řad studentů i zaměstnanců a já věřím, že výborné sportovní výsledky budou dál spojovat naše studenty a posilovat jejich sounáležitost s ČVUT,” uvádí rektor ČVUT v Praze, doc. Vojtěch Petráček.


Nový design se skládá z oficiálního lva ze znaku ČVUT, který je vyobrazen na štítu. Název týmu se nově nachází mimo emblém, čili je možné, že tyto dva prvky uvidíte občas samostatně. V logu jsou zakořeněné i hodnoty týmu. Koruna představuje ambice studentů, kteří klub reprezentují. Lev symbolizuje odvahu, sílu a udatnost. Ke štítu pak klub přiřazuje čest. Stejně tak barvy, které zůstaly nedotčené z minulých sezón, mají své opodstatnění. Modrá barva představuje tradici jak klubu, tak univerzity. Bílá odkazuje na studené prostředí zimních stadionů. Oranžová barva pak symbolizuje odvahu a průkopnictví našeho klubu, který se snaží každým rokem posouvat laťku výš.



“Hlavním cílem bylo na první pohled ukázat, že patříme k ČVUT. Proto jsme se rozhodli jít cestou oficiálního lva. Cílová skupina se nám tímto zmenší zhruba o polovinu, budeme však moct cílit konkrétněji na studenty ČVUT. Zároveň budeme rádi, když nás naši stálí fanoušci z ostatních univerzit budou nadále podporovat. Změna identity není jednoduchou záležitostí jak pro tým, tak pro fanoušky, ale pevně doufáme, že ji ti naši přijmou,” říká marketingový manažer Engineers Ondřej Mann.


O své oblíbené hráče však nepřijdete. Stálí hráči s námi pokračují dále a uvidíme, jak se budoucnost vyvine.


Hráče budete moci v nových dresech vidět poprvé 4. října, kdy v prvním soutěžním utkání nové sezóny ULLH přivítají na domácím stadionu tým Riders Univerzita Pardubice. Utkání se odehraje tradičně na zimním stadionu Hvězdy Praha a všichni jste srdečně zvání.


Pro aktuální informace sledujte naše sociální sítě.


facebook.com/engineersprague

instagram.com/engineersprague

tiktok.com/engineersprague

x.com/engineersprague


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři