Přesunout nahoru

Tým je natěšený na novou sezónu, ví nový kapitán David Vobořil

Novým kapitánem Engineers se stává David Vobořil. Jak se na novou úlohu těší nebo jak to má s komunikací s rozhodčími ? To se dozvíte v rozhovoru, který jsme si pro vás připravili.

V letošním ročníku přebíráš roli kapitána, jak se na tuto úlohu těšíš?

 Je to pro mě velká čest, stejně tak jako závazek. Zhostit se role kapitána po mých předchůdcích Petru Janáskovi a Davidovi Blažkovi bude těžké. Oba to jsou skvělí lídři, takže jim možná napíšu o nějakou tu radu do startu, ať jim nedělám ostudu.

Už jsi někdy v mládežnických letech tuto úlohu plnil??

 No kdysi dávno mi párkrát na Slavii pověstné “céčko” na dresu přistálo, takže tuším co mě čeká a co nemine.

Jak došlo k volbě nového kapitána?

 U nás kapitána volí trenérský štáb. Věřím, že tenhle rok to muselo být těžké přebírání, protože máme v šatně spoustů lídrů jako je třeba Honza Raiterman, Michal Kučera, Tomáš Fabiánek. Všichni jsou to vůdčí typy a kabina je respektuje a následuje.

Jak to máš s promlouváním k ostatním hráčům v týmu?

 Nejsem úplně nejlepší řečník, tam mám ještě výrazný prostor pro zlepšení. Naštěstí máme v týmu dost lídrů, takže když to nevyjde mně, jiní pohotově zastoupí.

Co komunikace s rozhodčími?

 Komunikace s rozhodčími snad nebude problém. Něco jsem odkoukal od svých předchůdců v Engineers. Takže největší přítěží budou maximálně emoce, ty budu muset trošku ukočírovat ať ještě nevyfásnu nějaký vyšší trest a nebudu muset Fábošovi platit pokuty.

Jaká jsi povaha na ledě?

 Výbušná horká hlava. Honza Raiterman by mohl vyprávět, všechna čest, že se z toho ještě nezbláznil za ty roky.

Uslyšíme tvůj legendární hlas při zápase častěji teď, když jsi kapitán?

Neřekl bych, že častěji. Snažím se tým burcovat bez ohledu na to jestli mám na dresu nějaké písmenko či nikoliv. Takže určitě diváci, když jim náš kotel dopřeje chvilku ticha, uslyší takový příjemný opilecký virvál.

V loňské sezoně jsi nasbíral 19 kanadských bodů, budeš to chtít letos překonat?

 Bylo by krásné, kdybych to zaokrouhlil na 20, ale není důležité a nesoustředím se na to. Důležité je pomoci týmu vyhrávat, takže jestli to bude zrovna tím, že tam pošlu nějakou plašmušku od modré nebo chytím puk do zubů, tak je to prašť jako uhoď. Hlavně když budeme jako tým vítězit.

Už tento týden hrajete první ligové utkání, jak se těšíš?

 Tým je natěšený na novou sezónu. Čekají nás Riders Pardubice, v play off nám ukázali svojí kvalitu. Jsou to bojovníci, co nám určitě nedají nic zadarmo. Věřím, že si s nimi poradíme.

 Máte nějakou slabinu, na které byste měli zapracovat?

  Přípravný turnaj nám pár slabin ukázal. Především zápas s MUNI, kdy nám chyběl důraz jak na brankovišti tak v osobních soubojích. V trénincích jsme se na to zaměřili a věřím, že na sezonu jsme připraveni.

Jak se zatím jeví nový hráči?

 Noví spoluhráči jsou skvělí. Mají to těžké, přijít do nového kolektivu, někteří i do nového města. Myslím, že tu aklimatizaci na všechno zatím zvládají skvěle. V kabině už jsou někteří docela dost slyšet, stejně tak jako vidět svými výkony na ledě. Věřím, že jsme doplnili tým přesně o ty články, které nám pomohou dostoupat ještě o ten stupeň výše.

Co se ti na Engineers nejvíc líbí?

 Nejvíce asi ten zápal, který v organizaci panuje. Od prezidenta po dobrovolníky na zápase jsou všichni nedílnou součástí jedné velké rodiny.

Děkujeme za rozhovor, ať se daří

Já také děkuji a doufám, že se všichni potkáme na prvním zápase!

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři