Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Druhé kolo bavilo! Cavaliers konečně vyhráli, mistři z Plzně padli

Velmi různorodé výsledky nabídly duely druhého kola, které se odehrálo ve středu 4. října. Brněnští Cavaliers slavili vítězství po 19 prohraných duelech v řadě, připsali si cenný skalp Karlovky. Padli také Akademici, přemohl je druhý brněnský tým soutěže. Riders nezvládli dobře rozjetý zápas s Engineers a vyrovnané utkání v Ústí dopadlo lépe pro Budějovice.

Souboj severu proti jihu opanovaly Budějovice

Aktivnějším celkem první části byli určitě hosté z Budějovic, ale vstřelené branky se diváci na zimáku v Ústí nedočkali. Šance však byly na obou stranách, v 9. minutě ujel Janoušek, ale svůj nájezd neproměnil. Ke konci první třetiny měl příležitost Rolínek, který opět předvedl neúspěšný pokus.

První branka zápasu nakonec padla do sítě domácích, a to v nejméně vhodný moment. Dva hokejisté Budějovic sprintovali ve vlastním oslabení do útoku, Janoch našel žabičkou Jana Vavříka, který předvedl ukázkovou bekhendovou kličku. Domácí srovnali díky úspěšnému trestnému střílení, s hostujícím gólmanem si poradil Adam Janoušek. Jihočeši bleskurychle reagovali, ránu od modré tečoval před brankou Vojtěch Krcho.

Třetí třetina nabídla velké drama. Ve 45. minutě došlo k povedené přesilovkové kombinaci, na jejím konci stál Hanuš Petržílka. Ústecký útočník svou ránou od modré srovnal stav na 2:2. Radost domácích netrvala dlouho, Budějovice se dostaly do vedení o pět minut později. Smolnou chvilku si vybral gólman Kožnar, který za svá záda pustil nahození Davida Svobody od modré. Domácí se na další srovnání skóre nezmohli a padli podruhé v řadě.

HC North Wings Ústí nad Labem – Black Dogs Budweis 2:3 (0:0, 1:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 38. Janoušek (TS), 45. Petržílka (Janoušek, Járy) – 27. Vavřík (Janoch), 38. Krcho (Novák, M. Masopust), 50. Svoboda (Janoch, Rolínek).

MUNI porazila mistry z Plzně

První třetina začala na zimáku za Lužánkami velmi aktivně, góly však padaly až v její druhé půli. Hokejisté Masaryčky dokázali dvakrát skórovat ve vlastním oslabení. První branka zápasu padla ve 14. minutě, domácí se hnali ve třech do protiútoku a Mirek Bazala zamířil nad beton gólmana Černého. Jen pár okamžiků poté slavil gól Jan Hasoň, útočník MUNI tečoval střílenou přihrávku Jakubce.

Druhá perioda patřila Plzni, která dokázala dotáhnout dvoubrankové manko. Nejprve snížil Aleš Matoušek, když využil nedůrazné obrany domácích a prostřelil Filipa Krále mezi betony. Plzeň srovnala krok ve 37. minutě, a to díky souhře Reitspiese s Princlem. Marek Princl našel zadovkou Víta Reitspiese a ten střelou do šibenice vyrovnal na 2:2.

Třetí dvacetiminutovka byla plná dramatických momentů. Hokejisté z Brna se dostali do vedení, když Tadeáš Jakubec využil odražený kotouč od zadního mantinelu a poslal ho za záda plzeňského brankáře. Plzeň se však nevzdala a znovu vyrovnala skóre díky brance Aleše Matouška, který překonal Krále trefou do teploměru. Domácí si vzali vedení rychle zpět. Jan Morev ukázal rychlé nohy a šikovné ruce, když překonal Černého. Pojistku do odkryté branky přidal opět Jan Morev a MUNI mohla slavit první vítězství v sezoně.

HC MUNI – ZČU Akademici Plzeň 5:3 (2:0, 0:2, 3:1)

Branky a nahrávky: 14. Bazala (Edl, Gonos), 19. Hasoň (Jakubec, Bazala), 46. Jakubec (Gonos, Bazala), 55. Morev (Malenovský, Král), 60. Morev (Edl) – 25. Matoušek, 37. Reitspies (Princl), 53. Matoušek (Princl, Jánský).

Riders nedokázali udržet vedení a na Hvězdě padli

Samotný začátek zápasu byl vyrovnaný a k vidění bylo několik neúspěšných střeleckých pokusů na obou stranách. Pardubice otevřely skóre ve 12. minutě, autorem branky byl Lukáš Hebek, který zavezl kotouč do útoku a rychle zareagoval v předbrankovém prostoru. Engineers však rychle odpověděli, Michal Kučera předvedl důraznou střelu od modré čáry. Gólová radost domácích trvala pouhých sedm vteřin. Šikovné zakončení Petra Hrůšy skončilo za zády Maličkaye.

Samotná druhá třetina byla plná vzrušujících okamžiků a gólového dění. Ve 22. minutě to byl Jan Vacek z týmu Pardubic, kdo poslal puk do sítě Engineers a hosté vedli o dvě branky. Střelecká smůla Engineers zmizela po polovině zápasu a začal gólostroj. Nejprve se trefil Tomáš Kleveta, který stál na konci úspěšné kombinace čtvrtého útoku. Chvíli poté srovnal stav utkání Matouš Najman. Úžasnou pasáž domácích podtrhl Jan Kubata, který pálil od modré čáry. Pátou branku přidal Tomáš Fabiánek, útočník Pražanů předvedl ukázkový vikejř.

V poslední třetině dominovali Engineers a kontrolovali hru. Pardubice se sice snažily vrátit do zápasu, ale neuspěly. Inženýři z Prahy tak vstoupili do sezony vítězně a už v pondělí se mohou těšit na odvetu, která se odehraje v pardubické enteria areně.

ČVUT Engineers Prague – Riders Univerzita Pardubice 5:3 (1:2, 4:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 16. Kučera (Najman, Kleveta), 31. Kleveta (Šonský, Březina), 35. Najman (Březina), 37. Kubata (Březina, Šonský), 39. Fabiánek (Holanik, Jurak) – 12. Hebek (Hrůša, Štohanzl), 16. Hrůša (Hebek, Štohanzl), 23. Vacek (Skryp, Kopecký).

Zázrak v Kuřimi, Cavaliers vyhráli

Zápas byl hned od začátku velmi akční, první perioda přinesla dvě branky. Hostující tým Univerzity Karlovy se dostal do vedení už ve 3. minutě díky pohotové dorážce Davida Rudolpha. Brněnský tým odpověděl o deset minut později, Peter Pejkovič zakončil nad vyrážečku gólmana hostů po pěkné přihrávce od Jančího.

Prostřední část byla opět plná akce. Domácí obránce napálil kotouč od modré před branku, kde jej pohotově našel Jakub Jančí a poslal domácí znovu do vedení. Hostující tým se však nepřestal snažit a David Volf dokázal vyrovnat skóre díky přesné ráně v přesilové hře.

Třetí třetina přinesla ještě více vzrušení, a to především pro domácí fanoušky. Kavalíři vybojovali kotouč v útočném pásmu a Vojtěch Pernický se zjevil sám před pražským gólmanem. S touto situací naložil výborně, vyslal přesnou střelu nad lapačku. Tým Univerzity Karlovy se však opět dokázal oklepat s nepříznivým stavem a David Hradil srovnal stav na 3:3 proměněním trestného střílení. Radost hostů trvala necelých dvacet vteřin, opět totiž pálil Jakub Jančí. Králové z Prahy se však opět dotáhli, přesilovku pěti proti třem využil Jakub Lelek. Ani to domácí nezlomilo a zanedlouho opět slavili branku, hrdinou se stal Matyáš Polej. Kavalíři tak konečně dokázali to, co se jim za celou loňskou sezonu ani jednou nepodařilo – vyhráli zápas a přihlásili se zpět do boje o účast v play off.

VUT Cavaliers Brno – UK Kings Prague 5:4 (1:1, 1:1, 3:2)

Branky a nahrávky: 13. Pejkovič (Jančí, Běhal), 26. Jančí (Běhal), 48. Pernický (Charvát), 49. Jančí (Slováček), 57. Polej (Cekr) – 3. Rudolph (Gebell, Dlabola), 33. Volf (Čmejla, Moucha), 49. Hradil (TS), 56. Lelek (Málek, Dlabola).

Univerzitní liga ledního hokeje pokračuje další porcí zápasů už příští týden. Jedno z největších utkání roku se chystá už ve středu 11. října, kdy se v brněnské Winning Group Aréně odehraje Hokejový souboj univerzit mezi VUT a MUNI. Zápas bude k vidění v přímém přenosu na ČT Sport.

Fotogalerie

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři