Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

PREVIEW: A kruci, tady jdeme znovu. Riders čeká odveta proti Engineers

Pondělky na zimáku jsou zpět! Riders se poprvé v novém ročníku představí v enteria areně před domácími fanoušky, budou se snažit o reparát proti pražským Engineers.

Riders Univerzita Pardubice

Prozatímní bilance je jasná: dva odehrané zápasy a tři body v tabulce. I když, po posledním bojovném výkonu na pražské Hvězdě jich možná mohlo být o chlup více. Riders favoritovi zatápěli, nakonec však nezvládli druhou polovinu zápasu a z Prahy odjeli s prázdnou. Týden předtím však zapsali pardubičtí hráči důležitou výhru na ledě houževnatých Cavaliers.

Po prvních zápasech jsou v čele týmové produktivity hned tři hráči se čtyřmi kanadskými body, a to Ondřej Šťastný, Lukáš Hebek a Adam Novotný. Branku Riders zatím střežili Petr Sodomka a Lukáš Novotný, oba si během svých startů připsali úspěšnost nad 90 %.

„No, už by to chtělo změnit soupeře, s Inženýry jsme hráli asi pět z posledních šesti zápasů,“ zavtipkoval před duelem Dominik Kopecký. „My budeme ale hrát svůj systém a uvidíme, s čím přijedou Inženýři,“ dodal na adresu soupeřů z Prahy.

ČVUT Engineers Prague

Pražané zahájili sezonu teprve v uplynulém týdnu. Do nového ročníku vstoupili vítězně díky dobrému týmovému výkonu proti Pardubicím. Před startem ligy se účastnili Tipsport UNI Cupu, kde nejprve ve čtvrtfinále porazili Pardubice, a poté padli v semifinále. Boj o finále byl proti brněnské MUNI a Pražané padli poměrem 3:4.

Tabulku týmové produktivity vede po prvním duelu Tomáš Březina, který zapsal tři asistence. Branku Pražanů strážil v prvním zápase Jakub Maličkay, na soupisce mají Engineers také zkušeného Ondřeje Manna a nováčka Pavla Puldu. Vicemistři z loňského ročníku museli sáhnout ke změnám na pozici kapitána, jelikož David Blažek se přesunul do realizačního týmu a celek povede David Vobořil.

Vzájemné zápasy

Engineers vedou vzájemnou bilanci ligových utkání poměrem 9:0, na poslední střet týmů došlo v minulém týdnu a byl to opravdu záživný souboj. Riders vedli v polovině druhé dvacetiminutovky už 3:1, nakonec však nedokázali zabránit pražské ofenzivě a padli poměrem 3:5. Úspěšnými střelci v dresu Pardubic byli Lukáš Hebek, Petr Hrůša a Jan Vacek.

Odveta je na programu už v pondělí 9. října v pardubické enteria areně, hrát se bude od 19 hodin. Riders budou potřebovat velkou podporu fanoušků, tak doraz i ty! Lístky jsou k mání pod tímto odkazem, pro slevu sleduj hráče Riders na Instagramu. A kdo nemůže dorazit přímo na stadion, přímý přenos bude jako vždy na TV Tipsport, a dokonce i na ČT Sport Plus.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři