Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Riders vydřeli proti vicemistrovi bod! Rozhodly nájezdy

První domácí utkání nového ročníku skončilo pro Riders prohrou. Díky odvážnému výkonu proti vicemistrům z Prahy si však nechali alespoň bod. Nájezdovou loterii rozhodl Jakub Dohnal.

Premiéra před domácím publikem dopadla v Pardubicích velmi dobře. Zábavné utkání podpořila i dobrá atmosféra, kterou tvořily početné fanouškovské tábory obou celků. První třetina měla opravdu všechno, tvrdou hru i gólové akce na obou stranách. Skóre otevřeli už ve 3. minutě hosté z Prahy. Raiterman vyslal střelu od modré na Novotného a František Januška si nekompromisně došel pro dorážku. Riders srovnali krok ve 14. minutě, když šli důrazně do útoku. Střelu z pravého křídla vyrazil Maličkay betonem do mezikruží, kde se zjevil Marek Ladman a přesně zakončil za záda pražského gólmana.

Ve druhé periodě se skóre nezměnilo a na kostce v enteria areně svítil stále stav 1:1. Hra však byla velmi svižná a ubylo i trestných minut, na každé straně bylo jen po jednom vyloučení, nabídnuté šance ani jeden tým nevyužil. Prim hráli oba dva maskovaní muži, kteří velmi dobře střežili své branky.

Třetí dvacetiminutovka také nepřinesla ani jednu trefu. Více šancí měli hosté, kteří zasypávali Jiřího Novotného mnoha střelami, ale Riders si bojovným výkonem dokráčeli pro pokračování duelu.

V prodloužení měl největší šanci pardubický Dominik Kopecký, ale nedokázal úspěšně dokončit svůj blafák na gólmana ČVUT. V nájezdech šli hosté po dvou sériích do vedení 2:0, za Pardubice uspěli v dalších sériích Ondřej Šťastný a Dominik Kopecký. Rozhodující pátou sérii zvládl lépe útočník Engineers Jakub Dohnal, který zamířil přesně nad vyrážečku.

Riders vybojovali proti velmi kvalitnímu soupeři alespoň jeden bod, 45 zákroků zapsal při letošní premiéře v brance Riders gólman Jiří Novotný. „Zápas bych určitě hodnotil kladně, kluci z Prahy jsou výborní a silní na kotouči. Pro nás jsou to první body ze zápasu s nima, takže velký díky všem klukům za to, jak se s tím popasovali, nakonec rozhodly nájezdy, a to už je loterie, ve které jsme bohužel neměli štěstíčko,“ popsal útočník Ondřej Šťastný.

Už v pondělí 16. října se opět hraje v enteria areně! TOP ZÁPAS SEMESTRU proti HC MUNI začíná už v 17 hodin, tak si to nenechte ujít. Vstupenky jsou v prodeji pod tímto odkazem.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři