Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Brnu vládnou Cavaliers, Plzeň zvítězila a v Pardubicích rozhodly nájezdy

Další porce zápasů Univerzitní ligy ledního hokeje je za námi a rozhodně se bylo na co koukat! V Brně padl republikový rekord nejhlasitější sportovní události, když ve Winning Group Areně fanoušci udělali hluk v hodnotě 118 decibelů. Souboj univerzit ovládlo VUT. V Pardubicích byly k vidění první nájezdy sezony a Plzeň opět vytáhla tenisový výsledek.

Drama v Pardubicích rozhodly nájezdy

Premiéra před domácím publikem dopadla pro Pardubice obstojně. Začátek však tolik přesvědčivý nebyl, Riders šli brzy do čtyř a nabídnutou přesilovku Engineers využili. Raiterman vyslal střelu od modré na Novotného a František Januška si nekompromisně došel pro dorážku. Riders srovnali krok ve 14. minutě, když rychle zamířili do útoku. Střelu z pravého křídla vyrazil Maličkay betonem do místa, kde se zjevil Marek Ladman a přesně zakončil za záda pražského gólmana.

Během dalších dvou třetin byl k vidění aktivní hokej z obou stran. Více střeleckých pokusů měli hokejisté z Prahy, ale obrana Riders v čele s Jiřím Novotným vybojovala první body proti Engineers v historii vzájemných duelů. Po šedesáti minutách svítilo na kostce skóre 1:1 a poprvé v letošním ročníku si týmy dělily body.

V prodloužení měl největší šanci pardubický Dominik Kopecký, ale nedokázal úspěšně dokončit svůj blafák na gólmana ČVUT. Nájezdy nabídly několik pěkných gólů, důležitá byla ale až pátá série. Rozhodl útočník Engineers Jakub Dohnal, který při svém pokusu zamířil přesně nad vyrážečku.

Riders Univerzita Pardubice – ČVUT Engineers Prague 1:2sn (1:1, 0:0, 0:0 – 0:0)

Branky a nahrávky: 14. Ladman (Maťátko, Hebek) – 3. Januška (Routa, Raiterman), rozh. náj. Dohnal.

Akademici zvítězili nad North Wings, hattrick zapsal Matoušek

Domácí tým se hned zkraje utkání chopil iniciativy a vedl útoky na branku hostů. Již brzy se jim podařilo otevřít skóre. V 8. minutě pálil ostrými Vít Reitspies po parádní nahrávce zpoza branky. Domácí pokračovali v nátlaku a o několik minut později přidali další branku. Tentokrát se zaskvěl Aleš Matoušek, když vypálil zápěstím přesně pod víko. North Wings rychle reagovali, úspěšně pálil Jakub Tot.

Akademici vstoupili do prostřední části jako uragán, hned mířili do útoku a gól slavil Aleš Matoušek. O deset minut později poslal Akademiky do tříbrankového vedení Marek Bláha, stalo se tak díky ráně na vzdálenější tyč. Soupeři ze severu Čech nelenili a úspěšnou kombinaci předvedli ve 37. minutě, kdy na plzeňskou obranu vyzrál Tomáš Jarý.

Ve třetím dějství si Plzeň udržela převahu a k radosti místních fanoušků přidala další dvě branky. Aleš Matoušek obdržel od Reitspiese krásnou přihrávku do předbrankového prostoru a překonal Kožnara střelou mezi betony. Střelecký účet utkání uzavřel Marek Bláha, který pálil přesně k tyči.

ZČU Akademici Plzeň – HC North Wings Ústí nad Labem 6:2 (2:1, 2:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 8. Reitspies (Říha, Matoušek), 11. Matoušek (Říha, Reitspies), 21. Matoušek (Říha), 31. Bláha (Vavřička, Roubal), 48. Matoušek (Reitspies, Šibra), 49. Bláha (Folda, Vavřička) – 13. Tot (Gottfried, T. Jarý), 37. T. Jarý (Janoušek, Petržílka).


Brno je červené, vládnou mu Cavaliers

Hokejový souboj univerzit se opět odehrál před zaplněnou Winning Group Arenou. Vstup do velkého utkání zvládli lépe hokejisté brněnského VUT, kteří aktivně napadali a velmi rychle se dostali i ke vstřelené brance. Ve čtvrté minutě se konal závar v brankovišti MUNI, nejlépe se zorientoval Ondřej Šišma, který nekompromisně poslal puk do sítě a polovina haly jásala nadšením. Šlo však o jedinou trefu první periody.

Ve druhé dvacetiminutovce nepadla ani jedna branka a vynikli především gólmani obou celků. Více práce měl Štěpán Zlatnický, který hájil čest Kavalírů. Vytáhl parádní zákroky proti Kadlicovi, Bláhovi či Jakubcovi. Skóre však zůstalo beze změny.

Třetí třetina nabídla pořádné drama, MUNI se dostávala stále častěji do šancí, které vyvrcholily srovnávacím gólem. Jan Gonos poslal bekhendovou střelu na Zlatnického a slavil gól. Masaryčka byla od této chvíle aktivnější, ale střelce deptal svými zákroky Zlatnický. Skvostný zákrok vyrážečkou zapsal v 53. minutě proti střele Malenovského. Rozhodující trefa padla při signalizované výhodě VUT. Obrana MUNI sotva stála na bruslích a Rogožník našel nepokrytého Matyáše Poleje, který zakončoval do prázdné části branky. Pojistku do prázdné přidal Richard Orsech a VUT slavilo druhou výhru v řadě.

HC MUNI – VUT Cavaliers Brno 1:3 (0:1, 0:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 46. Gonos (Jakubec, Hasoň) – 4. Šišma (Polej), 58. Polej (Rogožník), 60. Orsech.


Další nálož zápasů Univerzitní ligy je připravena na příští týden. V Pardubicích se v pondělí odehraje TOP ZÁPAS SEMESTRU, Karlovka se v úterý střetne s Black Dogs a Kavalíry čeká ve středu výlet do Ústí nad Labem.

Autor: Denisa Veselá

Fotogalerie

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři