Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Plzeňští hokejisté opět slaví vítězství na domácím ledě!

Akademici ve třetím kole ULLH převálcovali HC North Wings z Ústí nad Labem! Svým skvělým výkonem vybojovali výsledek 6:2 a znovu dokázali, že plzeňský led patří hokejistům ZČU.

Zpočátku první třetiny musel plzeňský brankář čelit trestnému střílení, když Aleš Matoušek fauloval protihráče před zakončením. Naštěstí Janoušek trestné střílení neproměnil. Jiří Černý předvedl skvělý zákrok! Naši hokejisté se ujali útoku a prvního gólu se dočkali v 7. minutě. Vít Reitspiese poslal puk forhendovou střelou k pravé tyčce soupeřovi brány. O tři minuty později padl další gól a Akademici vedli 2:0 nad ústeckými hokejisty. Kožnara překvapila rychlá akce od Aleše Matouška. Ústečtí ale nečekali s odpovědí dlouho a ve 12. minutě snížili vedení Plzně na 2:1. Kotouč proklouzl Černému těsně nad jeho pravým ramenem. Tomáš Pánek chtěl Akademiky poslat znovu do dvougólového vedení, když vypálil od modré, bohužel Kožnar stihl puk na poslední chvíli vyrazit. Na konec první třetiny čekalo domácí hokejisty oslabení pět na tři a statečně ho ustáli. Do šaten se odcházelo za stavu 2:1.

O perfektní vstup do druhé třtiny se Akademici postarali gólem. Hned v úvodu poslal Aleš Matoušek kotouč na Kožnara a zapsal si druhý gól v tomto utkání. Domácí se snažili o vstřelení dalších gólů, bohužel zůstali jen u šancí. V této třetině Akademikům moc nepomohla četná oslabení. Naštěstí je všechna dokázali ustát. Ve 30. minutě konečně padl čtvrtý gól, o který se postaral forhendovou střelou Marek Bláha. Do konce třetiny už nikdo z Akademiků nedokázal proměnit své šance. To se ale netýkalo hostů, kteří ve 36. minutě snížili vedení domácích na 4:2. Za chvíli siréna ohlásila konec třetiny.

Třetí třetinu začali Akademici opět oslabením, ale ani to hostům nestačilo, aby snížili plzeňské vedení. Následně se to obrátilo a domácí hráli dvojitou přesilovku pět proti třem. Hostům pěkně zavařili, ale gól dali až po skončení přesilovek ve 47. minutě. A znovu se o něj postaral Aleš Matoušek, který díky tomu získal svůj první hattrick v této sezóně. Puk protáhl střelou hostujícímu brankáři přímo mezi betony. Další a poslední gól Akademiků na sebe nenechal dlouho čekat. V kombinaci dva na jednoho poslal Jan Šibra kotouč na hokejku Marku Bláhovi a druhý jmenovaný vystřelil puk k levé tyči Kožnarovi brány. 6:2. V této chvíli bylo vítězství téměř jisté. Do konce zápasu zbývalo něco přes deset minut, a nakonec siréna potvrdila krásný výsledek 6:2!

Podobně jako v prvním kole ovládli Akademici plzeňský led šestigólovým výsledkem. Nechyběla aktivita a útočnost. Minulý prohraný zápas byl tímto odčiněn. Dokonce padl první hattrick sezóny, který zaslouženě patří Aleši Matouškovi. Další zápas sezóny Akademici odehrají venku 25. 10. 2023 proti Black Dogs Budweis od 18:00 a již příští středu 18. 10. 2023 od 18:30 se uskuteční v Logspeed CZ Aréně Bitva o Plzeň mezi ZČU a LFP, tak nezapomeňte dorazit! Pro více informací sledujte sociální sítě Akademiků.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři