Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

PREVIEW: Je tu TOP ZÁPAS SEMESTRU, přijede Masaryčka

Riders se opět po týdnu představí na domácím ledě a tento zápas bude fakt velký! Do města perníku dorazí hokejisté z Masarykovy Univerzity a očekává se velký boj na ledě i na tribunách.

Riders Univerzita Pardubice

Pardubické hokejisty čeká v rámci letošního ročníku už čtvrtý zápas, prozatím posbírali do tabulky 4 body a momentálně se v tabulce nachází na 6. pozici. Úvod do sezony byl úspěšný, když Riders absolvovali výjezd do Kuřimi, odkud si odvezli tři body. Následovaly dva souboje s pražskými Engineers, ze kterých vydřeli Riders alespoň bod po prohraných nájezdech. Nyní je čeká druhý domácí duel.

Tabulce týmové produktivity zatím vévodí Lukáš Hebek s pěti kanadskými body ve třech duelech. Na záda mu dýchají nováčci Ondřej Šťastný a Adam Novotný. Riders zároveň disponují třemi kvalitními gólmany, zatím se o práci podělili Petr Sodomka, Jiří Novotný a Lukáš Novotný. Který z nich dostane šanci do TOP ZÁPASU? To se nechme překvapit.

HC MUNI

Masarykova Univerzita má za sebou také tři duely, nutno podotknout, že výsledky jsou jako na horské dráze. V sezónním otvíráku nestačili brněnští hokejisté na Budějovice, schytali debakl 2:9. Hned v následujícím týdnu však dokázali porazit loňské mistry z Plzně poměrem 5:3. V minulém týdnu se představili ve Winning Group Areně, kde před 7 700 fanoušky utrpěli porážku s největším rivalem z VUT. Aktuálně jim tak v tabulce patří 7. místo.

Týmovou produktivitu vede zkušený útočník Tadeáš Jakubec, který za MUNI nastupuje už od sezony 2020/2021 a loni byl stěžejním ofenzivním článkem Brňanů. V moravské metropoli moc dobře vědí, jak je důležité míti Filipa, branku jim totiž střeží Filip Král s Filipem Rozehnalem. Král odchytal poslední dva duely a úspěšnost zásahů má nad 92 %.

Vzájemné souboje

Riders se s brněnskými medvědy v rámci ligy střetli čtyřikrát a bilance čítá jednu výhru, jednu porážku v prodloužení a dvě porážky po šedesáti minutách. Poslední vzájemný duel se konal v pardubické enteria areně 16. ledna a šlo o velmi zajímavé utkání, ve kterém se skóre přelévalo z jedné strany na druhou. Zápas nakonec dotáhli do vítězného konce hosté z Brna, v prodloužení skóroval Bazala.

Nenechte si ujít další vzájemný souboj, který je na programu v pondělí 16. října v pardubické enteria aréně. Lístky na utkání i následnou afterparty jsou stále v prodeji, a to pod tímto odkazem. Zápas můžete sledovat i na TV Tipsport nebo přímo na obrazovkách ČT Sport, přímý přenos začíná již v 16:50.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři