Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Enteria arenu navštívilo 1383 fanoušků. Riders proti MUNI neuspěli

Pardubice mají za sebou TOP ZÁPAS SEMESTRU a přepisovaly se historické tabulky. Na zápas Riders si našlo cestu celkem 1383 fanoušků, což je ve východočeském městě nový rekord v domácí návštěvnosti. Zápas však pardubičtí hokejisté před výbornou kulisou nedokázali vyhrát a museli skousnout těsnou porážku.

Brněnští hokejisté dorazili do Pardubic s drobným zpožděním, a tak musel být program o pár minut opožděn. Po státní hymně a čestném vhazování bylo vše připraveno na utkání čtvrtého kola Univerzitní ligy ledního hokeje.

První třetina byla pozoruhodná důraznou hrou obou týmů, ale žádný z nich nebyl schopen prolomit hokejovou nulu na ukazateli skóre. I přes velké snahy hráčů na obou stranách a několik slibných šancí, byli gólmani, Petr Sodomka na straně Pardubic a Filip Král na straně Brna, pozorní a neinkasovali. Pardubice byly aktivnější v první části úvodní dvacetiminutovky, ale Brno postupně rozplétalo nohy po dlouhé cestě autobusem a dostávalo se i k větším střeleckým příležitostem.

Druhá třetina přinesla více vzruchu, a dokonce i branky. Domácí tým zahájil třetinu lépe a měl několik velkých šancí. Zvýšená aktivita v kombinaci s nabídnutou přesilovkou vedly k první brance duelu. Špinka se napřáhl na modré a kotouč na cestě do branky ještě lízl Radek Pilný, který otevřel skóre. Následně se dostal více do tempa hostující tým. HC MUNI překvapil dvěma rychlými góly. Nejprve srovnal ve 36. minutě Štěpán Kučera. Brněnský obránce poslal lehké nahození, které díky teči od jednoho z pardubických obránců skončilo za zády Sodomky. Krátce poté se střelou švihem prezentoval Maxmilián Edl, který poslal hosty do vedení.

Ve třetí třetině se Riders snažili vyrovnat a měli několik slibných šancí. Oba týmy se střídaly ve snaze o gól, ale brankáři obou celků byli výborní a jistými zákroky drželi své týmy. Zejména při závěrečném tlaku domácích měl Král v brance Brna co dělat, ale nakonec těsný náskok svého celku udržel. Pardubice tak další body do tabulky nepřipsaly a momentálně jim patří sedmá pozice před Ústím a Ostravou.

Fotogalerie

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři