Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Top zápas v Pardubicích, Budějovice v čele a první výhra North Wings

Uplynulý týden nabídl v Univerzitní lize velmi různorodý program. Pardubičtí Riders připravili TOP ZÁPAS SEMESTRU, který navštívilo 1383 fanoušků, duel s Brnem však nedopadl podle jejich představ. Budějovice vynulovaly UK Kings a North Wings vyhráli první zápas letošní sezony. Univerzitní hokej zároveň zažil Ostravské derby a Bitvu o Plzeň.

Hokejisté MUNI opanovali TOP ZÁPAS SEMESTRU

Zápas v pardubické enteria areně nabídl vyrovnaný souboj mezi Riders a MUNI. Hosté dorazili k utkání na poslední chvíli, proto jim chvíli trvala aklimatizace na pardubický led, ale od poloviny první třetiny se dostávali k většímu počtu střeleckých příležitostí. První perioda však skončila bez branky.

Góly začaly padat až ve druhé třetině. Nejprve skórovali domácí, když se Špinka napřáhl od modré a jeho projektil tečoval Radek Pilný. Následně zazářili hosté a dokázali velmi rychle otočit stav utkání ve svůj prospěch. Nejprve vyslal nahození Štěpán Kučera, kotouč se cestou do branky otřel o jednoho z domácích hráčů a zapadl za Sodomku. Ve 36. minutě pálil Maxmilián Edl, který vyslal MUNI do vedení.

Třetí perioda přinesla svižný hokej, ale kralovali oba gólmani. Petr Sodomka držel ve hře domácí Riders a Filip Král si připsal klíčové zákroky v závěru utkání při zvýšeném pardubickém tlaku.

Riders Univerzita Pardubice – HC MUNI 1:2 (0:0, 1:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 28. Pilný (Špinka, Kopecký) – 36. Kučera (Bartes, Hasoň), 37. Edl (Malenovský).

Black Dogs vynulovali Krále z Prahy

Pražský Icerink viděl první utkání nového ročníku, Kings však před domácími fanoušky prohráli s rozjetými Jihočechy. Hosté šli do vedení v 9. minutě. Jan Vavřík byl úspěšný v souboji a dostal se do úniku, který završil forhendovou střelou nad beton. Neuběhla ani minuta hry a Budějovice odskočily do dvoubrankovému vedení. Jan Janoch poslal z první puk v přesilovce forhendem pod víko.

Ve druhé periodě hráli domácí Kings hned čtyři přesilové hry, dokonce měli k dispozici i výhodu pět na tři. Jenže při vlastním oslabení dvakrát inkasovali. Ve 35. minutě chyboval Volf a jeho zaváhání potrestal Tomáš Vochozka ránou na vzdálenější tyčku. O čtyři minuty šli Jihočeši opět do brejku ve vlastním oslabení. Domácího gólmana překonal Jiří Kubeš.

Třetí třetina přinesla další střelecké trápení z pohledu domácích hokejistů. Králům se nepodařilo za šedesát minut hry překonat výborného Ludvíka. Jihočeský brankář pochytal 35 střeleckých pokusů Pražanů a dovedl Black Dogs ke třetí výhře v řadě.

UK Kings Prague – Black Dogs Budweis 0:4 (0:2, 0:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 9. Vavřík (Š. Masopust), 10. Janoch (Vochozka, Novák), 36. Vochozka, 39. Kubeš (M. Masopust).

North Wings zapisují první výhru v sezoně

Po třech nezdarech se North Wings vydali na zkušenou do Kuřimi, kde se pokusili vybojovat první body v novém ročníku Univerzitní ligy. Hned první perioda byla bohatá na branky, úvodní trefa patřila hostům, když pod horní tyčku pálil Lukáš Sajdl. V 11. minutě využil domácí celek přesilovky a Martin Jaroš srovnal stav na 1:1. Radost Kavalírů trvala jen pár chvíli, do domácí branky totiž zaplachtilo nahození od modré z hole Martínka, které tečoval Michal Svoboda. V závěru první části se Ústí dostalo do dvoubrankového náskoku, Jakub Tot dostal příliš mnoho prostoru, aby přesně zamířil a vyslal nechytatelnou pecku do sítě Cavs.

I druhá dvacetiminutovka nabídla branky. Ve 36. minutě bylo k vidění velmi pěkně využité přečíslení, na konci kombinace stál Michal Svoboda, který rozpoutal radost na střídačce Severočechů. Brněnští hokejisté odpověděli v samotném závěru, když využili úniku dvou hráčů. Zakončovatelem pěkné akce byl Benjamin Kolder.

Ve třetí periodě se domácí snažili o zdramatizování duelu. Snížení na rozdíl jedné branky přišlo v 54. minutě, když od mantinelu pálil Richard Rogožník. První střelecký pokus ještě nenašel svůj cíl, ale Rogožník si nekompromisně došel pro dorážku. Závěr byl velmi dramatický, domácí to zkoušeli v šesti, ale snaha o vyrovnání nebyla úspěšná a North Wings slavili první body do tabulky.

VUT Cavaliers Brno – HC NORTH WINGS Ústí nad Labem 3:4 (1:3, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 11. Jaroš (Pernický), 40. Kolder (Polej), 54. Rogožník (Běhal) – 6. Sajdl (Martínek), 12. Svoboda (Martínek, Janoušek), 19. Tot (Dykast, Sajdl), 36. Svoboda (Janoušek).

V rámci Univerzitního hokeje se také odehrálo tradiční Ostravské derby, které slavilo již 10. ročník! Před zaplněnou Ostravar Arenou zabodovali hokejisté Ostravské univerzity, kteří zdolali Vysokou školu báňskou poměrem 5:3. Velké utkání se konalo i na západě republiky, v Bitvě o Plzeň uspěli hokejisté reprezentující Západočeskou univerzitu, ti nad Lékařskou fakultou v Plzni Univerzity Karlovy zvítězili poměrem 5:3.

V příštím týdnu čeká Univerzitní ligu další nálož zápasů, kompletní rozpis naleznete pod tímto odkazem.

Autor: Denisa Veselá

Fotogalerie

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři