Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

PREVIEW: Vzhůru do Ostravy! Riders se jedou poprat o body

Páté kolo Univerzitní ligy ledního hokeje čeká pardubické Riders již v pondělí 23. října v Multifunkční hale u Ostravar Arény. Pardubičtí hokejisté se po prohře v TOP ZÁPASE SEMESTRU budou snažit o zisk bodů proti ostravskému týmu.

Riders Univerzita Pardubice

Pardubičtí hokejisté mají za sebou kompletní čtyři ligová kola s bilancí jedna výhra, jedna prohra v nájezdech a dvě prohry po základní hrací době. Naposledy se Riders představili před domácím publikem, na TOP ZÁPAS SEMESTRU přišlo 1383 fanoušků, kteří však pardubický tým k výhře nedotlačili. Riders prohráli s MUNI těsně 1:2, na gólmana Krále vyslali 46 střel, ujala se však jedna jediná. Stalo se tak v přesilové hře, když tečoval letící kotouč Radek Pilný. Skvělý výkon předvedl i gólman Petr Sodomka, který 38 úspěšnými zákroky držel svůj celek na dostřel.

Týmovou produktivitu tak stále vede Lukáš Hebek s pěti body za gól a čtyři nahrávky. Těsně za ním jsou čtyřbodoví Ondřej Šťastný a Adam Novotný. Nejproduktivnějším obráncem je aktuálně kapitán Jan Vacek. Pardubice disponují třemi kvalitními gólmany, dva starty si zatím zapsal Petr Sodomka s úspěšností zásahů lehce nad 94 %, po jednom startu mají Lukáš Novotný a Jiří Novotný.

BO Ostrava Vítkovice Steel

Ostravský tým má zatím za sebou pouhá dvě utkání. Proti favoritům z Plzně a Prahy se celku z východu republiky příliš nedařilo, a tak je na samotném chvostu devítičlenné tabulky Univerzitní ligy. Ostrava nejprve prohrála venkovní duel s úřadujícími mistry poměrem 1:6, kde ji plzeňští hokejisté zasypali 53 střelami na branku. Druhý duel dopadl ještě hůře, domácí zápas proti UK Kings Prague nezvládli poměrem 0:7, neujala se ani jedna z 22 střel na branku.

Týmovou produktivitu Ostravy vede tedy jediný střelec BOčka Jiří Hepnar. Bod za asistenci si do statistik zapsal i Patrik Mikula. V loňské sezoně za ostravský tým bodoval Matěj Potočný, který si v 17 duelech připsal 24 kanadských bodů, tento útočník je na soupisce i pro letošní ročník, ale zatím se bodově neprosadil. Ostrava má na soupisce také dva maskované muže Matěje Halouzku a Matyáše Daňu, každý z nich zatím dostal šanci v jednom zápase.

Vzájemné zápasy

V historii Univerzitní ligy spolu oba celky odehrály čtyři zápasy a všechny byly bohaté na góly! V prvních třech střetech Riders s Ostravou prohráli, a to kvůli výsledkům 3:6, 3:8 a 1:5. Poslední duel, který se odehrál na domácí půdě BOčka, však zvládli lépe hokejisté z východu Čech. Šlo o pořádný gólostroj z obou stran, zápas skončil až po prodloužení výsledkem 7:6, pěti body zazářil Josef Teuber, který vstřelil i vítězný gól.

Zápas v Ostravě začíná až ve 20:30 a bude již tradičně vysílán na TV Tipsport.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři