Přesunout nahoru

Riders nestačili na Plzeň, rozhodovala efektivita přesilovek

Hokejisté Riders si na své konto připsali další porážku. Tentokrát se jim nepodařil duel v Plzni, do 25. minuty bylo sice skóre vyrovnané, ale Akademici ukázali svou sílu a využili 4 přesilové hry. Pardubice čeká další duel už v pondělí 6. listopadu, a to před domácími fanoušky.

Úvod zápasu byl velmi plynulý, do větších šancí se však dostávali hokejisté ze západních Čech. Úvodní gól zápasu vstřelili právě Akademici, a to díky nabídnuté přesilovce, kterou zužitkoval Dominik Houdek. Pardubice odpověděly také v početní převaze, Daniel Kopecký se opřel do kotouče a kotouč skončil za Černým. Ve zbytku první třetiny byli lepším týmem domácí, ale Jiří Novotný všechny pokusy Plzně zastavil.

Druhá dvacetiminutovka patřila domácím Akademikům. Ve 26. minutě předvedl šťastnou trefu Lukáš Folda, plzeňský forvard špičkou hole zasunul puk mezi beton a tyčku. Ve 35. minutě domácí odskočili do dvoubrankového náskoku, od modré čáry pálil v přesilovce Tomáš Pánek. V poslední minutě prostřední části přidal další branku Plzně Adam Matoušek, opět v přesilové hře.

I ve třetí třetině padlo hodně branek. Nejprve se ve 46. minutě prosadil Jakub Šucha, který pálil od modré. Téměř okamžitě Pardubičtí reagovali, když mezi plzeňskou obranu proklouzl Petr Hrůša a propálil kotouč až za Černého. Radost Pardubic neměla dlouhé trvání, o tři minuty později pálil Jan Šibra. Poslední branku utkání vstřelil Lukáš Folda. Domácí měli možnost vstřelit ještě jednu branku, Říha však neproměnil trestné střílení.

Pardubice tak z Plzně odjely s porážkou 2:7, další utkání odehrají již v pondělí 6. listopadu od 19 hodin v enteria areně. Vstupenky na zápas jsou v prodeji pod tímto odkazem.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři