Přesunout nahoru

PREVIEW: Do města perníku dorazí Psi z Budějic

Riders čeká po delší době další domácí zápas, tentokrát do enteria areny dorazí budějovičtí Black Dogs. Utkání je na programu v pondělí 6. listopadu v 19 hodin.

Riders Univerzita Pardubice

Hokejistům z Pardubic se poslední zápasy nepodařily podle představ. Z posledních pěti duelů získali Riders pouze jediný bod, naposledy padli poměrem 2:7 na západu Čech. Po dvojici venkovních zápasů v Ostravě a Plzni se Pardubáci vrací na domácí led. Před domácími fanoušky se zatím Riders v probíhající sezoně představili dvakrát, oba duely skončily rozdílem jedné branky.

Týmové produktivitě Pardubic vévodí stále Lukáš Hebek, který má na kontě šest kanadských bodů za dva góly a čtyři nahrávky. Hned v závěsu se drží dvojice nováčků Ondřej Šťastný a Adam Novotný s pěti kanadskými body. V brankovišti se střídají tři gólmani – Petr Sodomka, Jiří Novotný a Lukáš Novotný. Každý z nich zapsal dva starty, nejlepší čísla má Petr Sodomka, který drží úspěšnost zákroků nad 94 %.

Black Dogs Budweis

Budějovice začaly sezonu na výbornou, z pěti odehraných duelů zapsaly tři výhry po šedesáti minutách, jednu výhru na nájezdy a jedinou porážku. Vyzrát na ně dokázali pouze obhájci titulu z Plzně. V tabulce celé soutěže patří Jihočechům třetí pozice, bod ztrácí na vedoucí Plzeň a druhé Cavaliers, případná výhra v Pardubicích by je mohla katapultovat na první příčku. Budějovice jsou nejlépe bránícím mužstvem soutěže, v průměru zatím obdržely pouze 2,2 branky na zápas.

Black Dogs se mohou pyšnit nejproduktivnějším obráncem Univerzitní ligy, David Svoboda posbíral v pěti zápasech sedm bodů. O pozici nejproduktivnějšího hráče celého týmu se dělí s Matoušem Masopustem, který vstřelil čtyři branky a třikrát nahrával. V brankovišti se mohou Jihočeši spolehnout na ozkoušenou dvojici Dominik Ludvík, Marek Dvořák.

Vzájemné zápasy

Pardubice s Budějovicemi mají za sebou v rámci Univerzitní ligy čtyři vzájemné duely. V předminulém ročníku šlo o jasnou záležitost ve prospěch jihočeských hokejistů, kteří zvítězili v obou zápasech. Nejprve na domácím ledě poměrem 13:2, poté ovládli i zápas v Pardubicích poměrem 10:1. V minulé sezoně šlo o vyrovnanější souboje, nejprve se v Budějovicích dostal zápas až do prodloužení, extra bod bral domácí tým. Vyostřené utkání v Pardubicích zvládli lépe hosté poměrem 4:2.

Páté měření sil je na programu už v pondělí 6. listopadu od 19 hodin, vstupenky na zápas naleznete pod tímto odkazem. Utkání bude zároveň streamováno na TV Tipsport.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři