Přesunout nahoru

Vláda nad plzeňským ledem pokračuje!

Akademici v 6. kole Univerzitní hokejové ligy zvítězili nad Riders Univerzita Pardubice. A o gólynebyla nouze! Zvítězili totiž 7:2. Na domácím ledě to našim hokejistům prostě sedí.

Úvod první třetiny byl pro domácí i hosty vyrovnaný. Hra se přelévala a hrálo se bez šancí až do 7.minuty, kdy při přesilové hře otevřel skóre tohoto zápasu Dominik Houdek. Na puk si počíhal u tyče soupeřovi branky a když se k němu konečně dostal, procpal ho bekhendovým blafákem kousek za brankovou čáru. Akademici se z jednogólového vedení netěšili dlouho a v 10. minutě vyrovnali Riders Pardubice na 1:1. Další velká šance plzeňských bohužel skončila neúspěchem. Reitspies ujel spolu se Štochlem, který chtěl zakončit blafákem, ale puk zůstal pod výstrojí hostujícího brankáře. Do šaten se odcházelo za nerozhodného stavu 1:1.

Po pěti minutách druhé třetiny plzeňští hokejisté znovu vedli. Do vedení je poslal Lukáš Folda, který špičkou hokejky poslal puk mezi pravý beton a tyč pardubického brankáře. Dlouho pak žádná velká šance vidět nebyla, ale Akademici se vedení nechtěli vzdát. Ve 34. minutě, kdy probíhala přesilovka domácích, vystřelil od modré čáry Tomáš Pánek. Svým zásahem zvedl skóre na 3:1. A další přesilovou hru využili Akademici ve 39. minutě. Aleš Matoušek měl volnou cestu kolem modré čáry a se střelou neváhal. 4:1. Zanedlouho se ozvala siréna a ohlásila konec parádní druhé třetiny.

Výkon Akademiků se nezměnil ani v poslední třetině. A svou aktivitou posílají do brány další puk. Tentokrát od modré vystřelil Jakub Šucha a zvýšil skóre na 5:1. Po dvou minutách zabrali pardubičtí a ve 47. minutě snížili na 5:2. To ale domácí nijak nerozhodilo a své tempo si udrželi až do konce zápasu. V 50. minutě Akademici znovu odpověděli. Puk mezi betony protihráče poslal tentokrát Jan Šibra. Diváci tento gól nestihli ani vstřebat a za tři minuty přistál v síti viditelně zklamaného pardubického brankáře další puk. A opět se prosadil Lukáš Folda. 7:2. A s tímto výsledek skončila třetí třetina a spokojení Akademici si připsali na konto další skvělý zápas.

Doma je prostě doma. To ukázali Akademici svým fanouškům při tomto zápase. První třetina nebyla tak aktivní jako dvě pozdější, ale výkon našich hokejistů byl výborný. Všechny domácí zápasy vychází skvěle, a tak to snad i zůstane. Další zápas se odehraje venku proti VUT Cavaliers Brno dne 8. 11. 2023 ve 20:00. Pro více informací sledujte sociální sítě Akademiků!

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři