Přesunout nahoru

Riders berou ze souboje s favoritem bod! Duel dospěl do nájezdů

Pondělní večer nabídl v enteria areně velmi vyrovnanou bitvu mezi domácími Riders a hosty z Budějovic. Pardubičtí hokejisté nakonec ve třetí třetině přišli o dvoubrankové vedení a rozhodly až nájezdy. Po výtečných zásazích obou gólmanů rozhodl v šesté sérii Tadeáš Pinkas.

Po úvodní třetině utkání zůstalo skóre bezbrankové. Plynulost prvních dvaceti minut narušilo hned několik potyček, které vedly k trestným minutám. Riders dokonce měli k dispozici necelou minutu přesilovky pět na tři, využita však nebyla. Na obou stranách kralovali gólmani, domácí podržel Petr Sodomka a hostující branku hájil Marek Dvořák.

V prostřední části začaly padat branky, skóre otevřel hostující Tadeáš Pinkas, který pálil z předbrankového prostoru. Riders kontrovali o necelou minutu později rychlým brejkem, branku domácích vstřelil Adam Novotný. Petr Sodomka ve 34. minutě vytáhl důležitý zákrok proti trestnému střílení Masopusta. O několik chvil později se pěknou akcí blýskla první lajna Pardubic. Lukáš Hebek dostal kotouč do mezikruží, kde byl úplně osamocen, a jedovatou střelou vymetl růžek branky hostů.

Do třetí části vstoupili aktivněji hosté, kteří se snažili o vyrovnání. Radost však rozdávali domácí. Ve 48. minutě zahrozili protiútokem, na jehož konci stál Marek Ladman, pardubický útočník pálil forhendem. Na rozdíl jedné branky hosté snížili v 52. minutě. Jan Vavřík překonal Sodomku z bezprostřední blízkosti a kotouč se se štěstím doklouzal do branky domácího celku. Srovnáno bylo v 57. minutě, Vojtěch Krcho tečoval kotouč až za záda Sodomky. V závěru měli hosté k dispozici přesilovku, ale Riders si vybojovali prodloužení.

V pětiminutovém prodloužení se nic zajímavého nekonalo, a tak duel dospěl až do nájezdů, kterým kralovali maskovaní muži. V prvních pěti sériích byli střelci obou celků bezzubí, rozhodla šestá série a nájezd Tadeáš Pinkase, který nic nevymýšlel a prostřelil domácího gólmana.

„Vedli jsme o dva góly, v takové chvíli to nesmíme ztratit, po takovém průběhu je to určitě ztráta a tady jsme měli vyhrát,“ zhodnotil duel gólman Petr Sodomka. „Nájezdy jsem skoro všechny chytil, jeden mi tam propadl. Škoda, že my jsme nedali ani jeden. Je to zkrátka loterie, Budějovice měly o trošku víc štěstí než my, a tak vyhráli.“


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři