Přesunout nahoru

PREVIEW: Jedeme do Prahy! Riders vyzvou UK Kings

V úterý 14. listopadu je na programu další duel Univerzitní ligy ledního hokeje. Tentokrát se na pražském ICE RINKU střetnou pardubičtí Riders proti UK Kings Prague. Duel začíná již v 18.30.

Riders Univerzita Pardubice

V posledním duelu pardubičtí hokejisté dokázali, že se nezaleknou ani favorizovaného mužstva. Proti Black Dogs byli před domácím publikem vyrovnaným soupeřem, avšak po velmi dobrém výkonu brali pouze bod za nezvládnutou nájezdovou loterii. „Vedli jsme o dva góly, v takové chvíli to nesmíme ztratit, po takovém průběhu je to určitě ztráta a tady jsme měli vyhrát,“ zhodnotil bezprostředně po duelu gólman Petr Sodomka, který přispěl 53 úspěšnými zákroky. Recept na Budějovice však nenašli a v Praze čeká Riders další výzva.

Týmovou produktivitu Riders táhne trojice útočníků, která proti Budějovicím nastupovala v první formaci. Sedm kanadských bodů mají na kontě Lukáš Hebek, Ondřej Šťastný a Adam Novotný. Z obrany posbírali nejvíce bodů Jan Vacek a Dominik Kopecký. V brance Pardubic se střídají tři gólmani – Jiří Novotný, Lukáš Novotný a Petr Sodomka. Poslední jmenovaný odchytal za Riders zatím tři duely s úspěšností zákroků nad 94 %.

UK Kings Prague

Karlova Univerzita změnila před letošní sezonou identitu a z UK Hockey se stali UK Kings. Po sedmi odehraných duelech jim však v tabulce patří 6. pozice s deseti posbíranými body za tři výhry a jedny prohrané nájezdy s Budějovicemi. Naposledy však králové opanovali Bitvu o Prahu a jsou tak posilněni do dalších bojů.

Týmovou produktivitu táhne se sedmi body zkušený útočník David Jindra, který své statistiky vylepšil právě díky Bitvě o Prahu, kde zapsal dvě branky. Při chuti jsou také pražští obránci, po pěti bodech posbírali Daniel Piskač a Oliver Glitta. V brance Kings podává nejlepší výkony Kristián Novák.

Vzájemné zápasy

V ligové historii se Pardubice s Karlovkou střetly čtyřikrát. Pokaždé šlo však o poměrně jistou záležitost ve prospěch týmu z hlavního města. Dva duely dokonce skončily se skóre 10:1, a to včetně toho posledního, který se odehrál před rokem na pardubickém ledě. Za domácí Riders pálil Daniel Skála, v pražském dresu vstřelil hattrick Viktor Martínek.

Riders se určitě v úterním duelu poperou o důležité body do tabulky. Na zápas můžete dorazit přímo s ostatními fanoušky Riders, kteří plánují výjezd, detaily naleznete pod tímto odkazem. Vstupenky jsou v prodeji zde.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři