Přesunout nahoru

Dvanáctibranková show bavila diváky, Riders však na Kings nestačili

Tým Riders Univerzita Pardubice má za sebou další ligové utkání. Hokejisté z východu Čech v duelu osmého kola ukázali své ofenzivní choutky a Pražanům vstřelili pět branek. Na body to však tentokrát nestačilo a z hlavního města se po porážce 5:7 vrací bez bodů do tabulky.

Úvod do utkání byl velmi aktivní od obou celků, jako první se prosadili Riders, když v 9. minutě pálil z pravého kruhu Dominik Špinka. Reakce domácích přišla ve 13. minutě, po sólové akci se prosadil Krchňák. Zanedlouho šli Pražané do vedení, ránu zápěstím předvedl Hradil. Gólová show pokračovala a v 17. minutě bylo opět srovnáno. Dominik Špinka našel místo nad lapačkou Pícla.

Do druhé dvacetiminutovky vkročili lépe domácí, kteří se ve 26. minutě opět dostali do vedení. Málek se úspěšně zorientoval v brankovišti a doklepl kotouč do klece Pardubic. Radost Pražanů trvala jen pár minut, jelikož v přesilovce pálil Martin Maťátko. Riders však obdrželi 15 vteřin před koncem gól do šatny, jeho autorem byl Škoda.

Třetí perioda začala dvěma slepenými góly domácího týmu. V rozmezí 15 vteřin se stihl dvakrát trefit Konopásek. Nejprve si počíhal u zadní tyčky na ideální přihrávku, následně se radoval díky povedenému blafáku. Hosté se však nevzdali a v 50. minutě snížili na rozdíl dvou branek, vyražený kotouč našel Radek Pilný a bez problémů jej dopravil do branky. V 58. minutě se Riders dotáhli na rozdíl jediné branky, v přesilové hře se přesně trefil Daniel Kopecký. Východočeši zkoušeli v posledních minutách risk bez gólmana, který se však nepodařil dle jejich představ. Minutu před koncem duelu pojistil vítězství domácího celku kapitán Čmejla.

Ofenzivní hvězdou Riders se v zápase proti Pražanům stal obránce Dominik Špinka, který ke dvěma brankám přidal navíc asistenci. Jiří Novotný čelil 45 střelám s úspěšností nad 86 %. Další duel čeká pardubický tým už ve středu 22. listopadu, kdy se vydají na sever. Hrát o důležité body budou proti North Wings Ústí nad Labem.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři