Přesunout nahoru

PREVIEW: Vzhůru na sever! Riders vyzvou North Wings

K dalšímu utkání Univerzitní ligy vyrazí pardubičtí Riders na sever republiky, kde vyzvou domácí HC North Wings Ústí nad Labem. Utkání se odehraje ve středu 22. listopadu od 18 hodin.

Riders Univerzita Pardubice

Poslední duel pardubických hokejistů byl velmi divoký, šlo totiž o dvanáctibrankovou přestřelku s UK Kings Prague. Riders nakonec padli poměrem 5:7 a z hlavního města nedovezli ani jeden bod. V pardubickém dresu zazářil obránce Dominik Špinka, který vstřelil dvě branky a přidal jednu asistenci. Riders tak zapsali sedm porážek v řadě, ze kterých získali dva body do tabulky soutěže. Momentálně se nachází na osmé pozici pouhý bod před Ostravou, v případě výhry by se Riders dotáhli blíže k sedmému místu.

I přes velkou ofenzivní show v posledním duelu se situace na čele týmové produktivity příliš nezměnila. Zlatou helmu by měl znovu obléknout Lukáš Hebek, který má na kontě osm kanadských bodů, v těsném závěsu se drží Adam Novotný a Ondřej Šťastný se sedmi body. Nejproduktivnějším obráncem je aktuálně Dominik Špinka, který ve čtyřech duelech posbíral stejný počet bodů. V brankovišti Pardubic se střídají tři gólmani, nejlepší čísla drží Petr Sodomka, který byl u jediné výhry Riders.

HC North Wings Ústí nad Labem

Ústecký tým začal nový ročník poměrně špatně. Z úvodních pěti duelů North Wings vybojovali pouze jediné vítězství, a to proti brněnským Cavaliers. V posledních duelech však Severočeši ukázali svou ofenzivní sílu a dokázali vysoko zdolat Ostravu i Masarykovu Univerzitu. Momentálně se celek ze severu Čech nachází na osmé pozici v ligové tabulce s celkovým počtem devíti bodů.

V ústeckém dresu v aktuální sezoně nejvíce září Lukáš Sajdl a Adam Janoušek s devíti kanadskými body. Ofenzivní choutky ukazuje také zkušený obránce Hanuš Petržílka, který v sedmi duelech zapsal pět bodů. Branku North Wings střeží pravidelně Milan Kožnar, který odchytal pět duelů s úspěšností přes 87 %. Mezi třemi tyčemi se objevili také Dominik Gerstner a Filip Blažek, kteří během svého představení zapsali výhry.

Vzájemné zápasy

Mezi North Wings a Pardubicemi jde vždy o ofenzivní show, všechny čtyři ligové duely však opanovali Severočeši, stejně tak jeden přípravný duel. Naposledy se oba týmy střetly zkraje letošního roku v enteria aréně, kde šlo Ústí nejprve do pětigólového trháku, domácí nakonec snížili na 4:6, ale během risku bez gólmana inkasovali další dvě branky. Jakub Tot z Ústí nasázel hattrick, za Pardubice skórovali čtyři různí střelci, Marek Ladman zazářil třemi kanadskými body.

Další utkání se odehraje na Zimním stadionu v Ústí nad Labem ve středu 22. listopadu. Vstupenky jsou v prodeji pod tímto odkazem. Riders se na domácím ledě představí už v pondělí 27. listopadu a pro fanoušky si připravili speciální akci, pod tímto odkazem můžete koupit lístek na poslední dva zápasy zimního semestru za zvýhodněnou cenu.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři