Přesunout nahoru

PREVIEW: Riders zabojují proti Cavaliers s novým kapitánem

Riders Univerzita Pardubice se v pondělí 27. listopadu představí po delší době před domácím publikem. Do enteria arény dorazí brněnští Cavaliers, zápas začíná v 19 hodin.

Riders Univerzita Pardubice

Poslední duel odehrály Pardubice v Ústí nad Labem, kde schytaly další nepříjemnou porážku. S domácím týmem Riders padli 8:3, o produktivitu týmu se starali dvojnásobný střelec Dominik Kopecký a Marek Ladman. Po utkání na severu Čech se konaly změny na pozici kapitána týmu, Jana Vacka v této roli vystřídal zkušený obránce Vojtěch Pražák. „Chceme tímhle krokem Honzovi trošku ulevit od starostí. Kombinovat funkci kapitána a generálního manažera není nic lehkého. Změnu navrhl sám Váca a realizační tým s ní souhlasil. Věříme, že Vojta se do nové role uvede vítězstvím v pondělním zápase proti Cavaliers,“ přiblížil změnu hlavní trenér Martin Šejba.

Zlatou helmu v pondělí oblékne útočník Lukáš Hebek. V posledních zápasech se bodově více ukazuje také Marek Ladman, který bodoval již čtyřikrát v řadě. Mezi obránci se do týmové produktivity nejvíce zapojuje Dominik Kopecký, který má na kontě 5 bodů. V brance Riders se prostřídávají tři maskovaní muži, nejvíce má odchytáno Petr Sodomka, který byl zatím u jediné výhry Riders, která se udála hned zkraje ročníku.

VUT Cavaliers Brno

Kavalíři udělali oproti loňskému ročníku obrovský skok a jednu chvíli nebyli daleko od první pozice v tabulce. Momentální forma však není nijak oslnivá, Kavalíři nezvládli duely proti favorizovaným Akademikům, Black Dogs a Engineers. Díky dobrému začátku ročníku, a čtyřem výhrám však posbírali 12 bodů, což je momentálně drží na 6. pozici v tabulce Univerzitní ligy.

Produktivitu brněnského týmu vede nováček v Univerzitní lize Matyáš Polej, který během sedmi zápasů posbíral stejný počet bodů. Své kvality také ukazuje Nesim Harmim, který během čtyř duelů zapsal šest kanadských bodů. Nejproduktivnějším obráncem je Antonín Běhal s pěti nahrávkami. V brance se zatím vystřídali tři maskovaní muži, řečí čísel se nejlépe ukazuje Štěpán Zlatnický, který týmu pomohl ke třem výhrám, spolehlivě také působí Adam Běhal, třetím do party je Michal Martinčík.

Vzájemné zápasy

V předchozích sezónách šlo o gólově bohaté duely a třikrát ze čtyř případů slavili Riders, jediná prohra přišla v přestřelce 6:5. V letošním ročníku se oba celky setkaly hned v prvním duelu sezony na konci září. Tehdy se na ledu v Kuřimi zaskvěli nováčci Ondřej Šťastný a Adam Novotný k jejich gólovým zápisům se připojil ještě nový kapitán Vojtěch Pražák a Riders zapsali výhru 5:3. Závěr utkání však byl velmi vyrovnaný, domácí Kavalíři mocně dotahovali, ale jejich snaha skončila po obdrženém gólu do prázdné klece.

Utkání začíná v 19 hodin v pardubické enteria aréně, výhodný balíček vstupenek na zápas proti Cavaliers a duel na příští týden proti Engineers za 100 Kč je stále v prodeji pod tímto odkazem. Samostatná vstupenka na zítřejší duel je k dispozici zde.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři