Přesunout nahoru

Riders přestříleli Cavaliers a zapisují cenné body

Pardubičtí Riders poprvé od konce září slaví v Univerzitní lize vítězství. Na domácím ledě přehráli tým VUT Cavaliers Brno poměrem 8:2. Čtyřmi body se blýskl Radek Pilný, Riders měli i dva dvougólové střelce Maťátka a Novotného. Poslední duel první části sezony Riders odehrají již v pondělí 4. prosince před domácím publikem.

Domácí hokejisté byli hned od startu zápasu aktivnějším týmem. První branka duelu padla v 6. minutě, když od modré pálil jeden z obránců, od zadního mantinelu se kotouč příhodně odrazil k Martinu Maťátkovi, který bez problému propálil Běhala. Následovalo úspěšné využití přesilovky, druhou branku Riders vstřelil novopečený kapitán Vojtěch Pražák. Vyloučení se trestalo i na druhé straně, z levého kruhu pálil Cekr. O několik minut později následoval stejný scénář, pár vteřin po zahájeni přesilové hry se radoval Martin Maťátko.

Také prostřední část zápasu patřila domácím. Nejprve ve 27. minutě vyslal ostrý projektil od modré čáry Dominik Špinka. Pátá odbila díky bekhendové kličce Radka Pilného, kterého velmi dobře našel Hebek. To už byla poslední kapka pro Běhala v kleci Cavaliers, kterého nahradil Martinčík. Ani Riders však nebyli neomylní, po chybě jednoho z obránců se sám před gólmanem zjevil brněnský Ramert, ten překonal Novotného díky trefě na bližší tyč.

Ve třetí části se o skóre starali už pouze hokejisté z města perníku. Martinčík byl poprvé překonán ve 45. minutě, když pálil Adam Novotný. Ve 49. minutě se hostující Pöschl postavil k trestnému střílení po faulu na Rogožníka, na Novotného ale nevyzrál. O pár minut později se do útočného pásma přiřítil Daniel Kopecký, který překvapil brněnskou obranu. Poslední branku zápasu vsítil opět Daniel Kopecký, využil totiž další přesilovou hru.

Poslední duel před vánoční a zkouškovou přestávkou Riders odehrají v pondělí 4. prosince od 20 hodin v malé hale pardubické enteria areny, vstupenky na zápas jsou k dispozici pod tímto odkazem.

Sestřih zápasu:


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři