Přesunout nahoru

PREVIEW: Poslední zápas roku! Do Pardubic dorazí Engineers

Pardubické Riders čeká poslední zápas v tomto roce! Hráči z města perníku vyzvou v pondělí 4. prosince pražské Engineers. Utkání začíná ve 20 hodin v malé hale enteria areny, bezprostředně po konci zápasu následuje afterparty ve studentském klubu Dýdy Baba.

Riders Univerzita Pardubice

Hokejisté z Pardubic si v posledním utkání spravili chuť, po dvou měsících se radovali z výhry a zisku plného počtu bodů do tabulky. Riders před domácími fanoušky zdolali brněnské Cavaliers, proti kterým si navíc výborně zastříleli a zvítězili 8:2. Čtyři body posbíral Radek Pilný, mezi Riders byli také dva dvougóloví střelci Martin Maťátko a Daniel Kopecký. První vítězství v sezoně vychytal Jiří Novotný, který čelil 32 střelám Brňanů. Šlo navíc o vítěznou premiéru nového kapitána Vojtěcha Pražáka.

Střídání stráží proběhlo na špici nejproduktivnějších hráčů Riders, zlatou helmu by měl v pondělním duelu nasadit Adam Novotný, který má na kontě 10 kanadských bodů. Hned za ním je trojice útočníků, kteří mají posbíráno pouze o bod méně, konkrétně jde o Lukáše Hebka, Martina Maťátka a Ondřeje Šťastného. Mezi obránci vede produktivitu Dominik Kopecký. Gólmani se v brance Riders střídají tři, Lukáš Novotný odehrál dva duely s 85% úspěšností zákroků, zatímco Petr Sodomka a Jiří Novotný odchytali čtyři zápasy a oba mají úspěšnost zákroků nad 90 %.

ČVUT Engineers Prague

Pražský tým má velmi dobrou formu, z posledních pěti odehraných duelů prohrál pouze jednou, stalo se tak po střetu s aktuálními lídry Univerzitní ligy z jižních Čech. Poslední duel však nepatřil k těm nejjednodušším, před domácími fanoušky jim pořádně zatopili hokejisté BO Ostrava, kteří dokonce do třetí periody vedli, Engineers však bravurně zvládli otočit skóre ve svůj prospěch. V ligové tabulce jim aktuálně patří druhá pozice.

Pražané mají ofenzivu poměrně rovnoměrně rozloženou, nejproduktivnějším hráčem je útočník Tomáš Březina s devíti kanadskými body. Nejlepším kanonýrem je sedmigólový František Januška. Produktivitě obránců vévodí David Vobořil. I Engineers mají na soupisce tři gólmany, jeden zápas odchytal Ondřej Mann, který vychytal své první čisté konto v lize. Více prostoru však dostávají ostřílený Jakub Maličkay a nováček Pavel Pulda, který odchytal poslední tři duely.

Vzájemné zápasy

Inženýři jsou pro Riders velmi známými soupeři. V závěru loňské sezony i na začátku té letošní spolu oba celky svedly mnoho zajímavých duelů. Riders zatím pražský tým nikdy nedokázali porazit, ale v posledních duelech ukázali, že dokáží s Pražany držet krok. Zkraje letošního ročníku nejprve utrpěli porážku 3:5, když ztratili ve druhé části vedení 3:1. Druhý letošní duel dospěl až do nájezdů, kde si extra bod připsali Inženýři.

Třetí vzájemný duel letošního ročníku mezi Riders a Engineers se odehraje v pondělí 4. prosince v malé hale enteria areny. Vstupenky na poslední utkání Riders v letošním roce jsou k dispozici pod tímto odkazem, vstupenka na zápas zároveň platí i na afterparty, která se po skončení zápasu koná v Dýdy Baba.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři