Přesunout nahoru

Riders zakončili rok 2023 porážkou. Engineers odskočili ve druhé třetině

Pardubičtí Riders zakončili rok 2023 porážkou, na domácím ledě nedokázali vyzrát na pražské Engineers, kteří si z města perníku odvezli tři body do tabulky. Jediným střelcem Riders se stal útočník Jan Stolín.

Úvod zápasu byl poměrně poklidný, nekonala se žádná šarvátka, ani se nic nezměnilo na ukazateli skóre. Větší šance měli hosté z hlavního města, ale všechny střelecké pokusy zlikvidovala důsledná obrana Pardubic v čele s gólmanem Petrem Sodomkou. Jednou domácí hokejisty podržela dokonce i branková konstrukce.

V prostřední části velmi rychle pálili Engineers. Hned ve 22. minutě předvedli hosté přečíslení 2 na 1, úspěšně zakončoval Hasil. Těsně po polovině základní hrací doby udeřili Pražané znovu, tentokrát šlo o povedenou kombinaci na jejímž konci stál Pavel Vaňous. Přiostřovat se začalo i v osobních soubojích mezi týmy, k vidění byla i bitka. V závěru druhé periody bylo zaděláno na třetí gól Engineers, ale Pardubice se dokázaly ubránit.

Zkraje třetí dvacetiminutovky byly k vidění gólové šance na obou stranách. Domácí snížili v 54. minutě zásluhou přesilovkového gólu, z mezikruží pálil Jan Stolín, který vymetl pavučinky v horním růžku branky. Tato branka Riders hodně nabudila, ale všechny velké šance kryl Mann v brance Engineers, skvostný zákrok vytáhl proti ráně Maťátka. Domácí zkoušeli štěstí v šesti, ale po dlouhé snaze vymyslet úspěšnou útočnou akci se kotouče zmocnil Kučera, který pojistil vítězství Pražanů.

„Zápas nám utekl ve druhé třetině, kdy jsme udělali pár chyb. Pár minut jsme nehráli naši hru a zápas nám utekl. Potom jsme se to snažili dotáhnout, ale chyběl nám nějaký šťastný odraz. Neměli jsme dneska štěstí na své straně, na druhou stranu soupeř byl ve druhé třetině lepší a zaslouženě vyhrál. My se musíme snažit do dalších zápasů,“ zhodnotil po zápase obránce Jan Vacek.

Příští duel odehrají pardubičtí Riders až v příštím roce. Konkrétně se 31. ledna vypraví do Brna na duel proti HC MUNI, na domácím ledě se Riders představí 5. února proti BO Ostrava.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři